MVK: Új menetrend szeptembertől Miskolcon

Új menetrend szeptembertől Miskolcon
Új menetrend szeptembertől Miskolcon - © Fotó: MVK
Miskolc – 2017. szeptember 1-től az iskolai tanévkezdéshez igazodva életbe lép az őszi menetrend Miskolcon.

Sűrűbben járnak a villamosok, illetve a délelőtti, délutáni csúcsidőben az 1, 3, 3A, 6, 7, 12, 14, 16, 29, 32, 35 és 67-es számjelzésű autóbuszok. 2017. szeptember 1-től ismét közlekednek az ME és a 22-es autóbuszvonal járatai is, a 19-es autóbuszvonal egy járata lakossági kérésre munkanapokon délután az Olvasztár utca érintésével közlekedik. Az észak-déli autóbusz vonalhálózaton új és összehangolt menetrendi indulási időpontok szerepelnek.

Az MVK Zrt. folytatja vonalhálózatának a valós utazási igényekhez való fejlesztését annak érdekében, hogy Miskolc város közösségi közlekedési közszolgáltatása a lehető legjobb szolgáltatási színvonalon legyen elérhető minden városrészben. Éppen ezért minden, a közösségi közlekedés menetrendjét, útvonalait érintő észrevételt, javaslatot örömmel fogadunk a Közönségszolgálati Irodában az alábbi elektronikus levelezési címre (iroda@mvkzrt.hu) és személyesen is.

Az Avasról közvetlenül a Búza téri piacra közlekedik a 280-as autóbusz

Szerda, péntek, és szombati napokon, naponta három alkalommal közlekedik a 280-as számjelzésű autóbusz. A 280-as, a 28-as autóbusz útvonalának meghosszabbításával a Tampere városrész után a Középszer utcán (új három megállóhelyen is), a Tapolcai elágazás és Szinvapark megállóhelyeken vehető igénybe.

90-es autóbusszal a Diósgyőri Kórházhoz

A Diósgyőri Rendelőintézetből a Diósgyőri Kórházba kerültek át a szakrendelések, ezért az egészségügyi alapellátási intézmény könnyebb megközelítése és közvetlen kiszolgálása érdekében 90-es számjelzéssel új autóbuszvonalat vezetünk be az Újgyőri főtér és a Diósgyőri Kórház között. A Diósgyőri Kórház irányába a 90-es autóbusz az Újgyőri főtér után a Vasgyári út, Vasgyár megállóhelyeken áll meg, illetve a kórháztól visszaindulva a Diósgyőri Ipari Parkot érintve közlekedik.

Módosul az Auchan 1-es autóbusz útvonala

Az Auchan Borsod áruháztól a Centrum irányába az Auchan 1-es autóbusz útvonala változatlan. A Centrum megállóhelyre való érkezés után, a korábban megszokottól eltérően a Villanyrendőr, Szemere utca következik, majd a Vörösmarty városrésztől a megállóhelyek változatlanok.

A 290-es autóbusz nem közlekedik

A turisztikai főszezonban Miskolctapolca városrész jobb kiszolgálása érdekében új járat indult 290-es jelzéssel az Újgyőri főtér és az Avas kilátó között Miskolctapolca Barlangfürdő érintésével. A 290-es autóbuszvonal járatai szeptember 1-től nem közlekednek.

Közlekedési rendet érintő változások

Óraátállítás

2017. október 28-ról 29-re, illetve 2018. március 24-ről 25-re (mindkét esetben szombatról vasárnapra) virradó éjszaka térünk át a nyári időszámításról a téli időszámításra, illetve a téliről a nyárira, ezért hajnali 2:00 órakor az órákat előre kell állítani 3:00 órára. Az óraátállítás miatt az éjszakai és kora hajnali járatok értelemszerűen nem közlekednek. Fentiek mellett egyes éjszakai járatok menetrendjében további változásokra is számítani kell. Az óraállítással kapcsolatos tudnivalókról az MVK Zrt. 2017. év októberben részletes tájékoztatást tesz közzé a weboldalán, a Facebook és Instagram oldalán is.

Ünnepnapok és munkanap áthelyezésének menetrendet érintő változásai

2017/2018. évben ünnepnapok és munkanap áthelyezések miatt is érdemes figyelni, hogy az adott napon melyik menetrend szerint lehet utazni Miskolcon a közösségi közlekedési járatokkal. Ünnepnapokon a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a miskolci autóbuszok és villamosok, kivéve az áruházi járatokat, amelyek ilyenkor nem közlekednek.

Kiemelt ünnep- és munkanapok, amikor a menetrend előzetes utastájékoztatással változik

 • 2017. szeptember – december
 • 2017. október 23. hétfő
 • 2017. november 1. szerda
 • 2017. december 24. vasárnap
 • 2017. december 25-26. hétfő és kedd
 • 2018. január – június
 • 2018. január 1. hétfő
 • 2018. március 10. szombat munkanap, március 16. péntek pihenőnap
 • 2018. március 15. csütörtök
 • 2018. március 30. péntek
 • 2018. április 2. hétfő
 • 2018. április 21. szombat munkanap, április 30. hétfő pihenőnap
 • 2018. május 1. kedd
 • 2018. május 21. hétfő

A közlekedési rend aktuális változásairól az MVK Zrt. a változást megelőzően részletes tájékoztatást ad honlapján, Facebook oldalán, Instagram oldalán és a helyi médiában.

– Miskolc Városi Közlekedési Zrt. –Görömböly.
BOON.HU


hirdetés