Görög adósság – LMP: példamutató a görög kormány kezdeményezése

Budapest, 2015. július 6., hétfő (MTI) – Az LMP példamutatónak tartja, hogy a görög kormány kiélezett helyzetben nem fordult szembe saját választási programjával, hanem a nép véleményét kérdezte.

Schiffer András társelnök hétfőn, az MTI-nek nyilatkozva kijelentette: egyetlen demokrata sem vonhatja kétségbe sehol Európában semmilyen népszavazási kezdeményezés jogosságát, és tiszteletben kell tartani egy nép döntését.

Hozzátette: elismerés illeti a Ciprasz-kormányt, de a görög embereket is, amiért ilyen nagy számban adták le voksaikat.

Kijelentette: nem folytatható az a neoliberális megszorító politika, amelyre az elmúlt húsz év Európája épült. A Sziriza-kormány ezzel szemben a beruházásokban hisz, és az LMP is ezt osztja – hangsúlyozta, hozzátéve: az uniónak tárgyalnia kell az adósság legalább egy részének elengedéséről.

Szerinte a görög válság arra is rámutat, hogy Magyarország természetes szövetségesei Kelet- és Dél-Európában vannak, a válságot pedig a magországok és a periféria között mélyülő szakadék okozza.

Leszögezte: Orbán Viktor miniszterelnöknek szolidaritást kell mutatnia Görögországgal és összefogást kell kezdeményeznie “egy másik Európa” érdekében.

– MTI –

Címkék: ,hirdetés


hirdet�s