Gördülékeny a sajópüspöki kivitelezés

Jól haladnak a munkálatok
Jól haladnak a munkálatok - © Fotó: Marosréti Ervin
Sajópüspöki – A kedvező időjárás segíti a kivitelező munkáját Sajópüspökiben.

Már hónapok óta tart az új Sajó-híd építése, amely az ütemtervnek megfelelően halad, az állam a felszerkezet cseréjét nagyságrendileg nettó 560 millió forinttal támogatja.

Fontos szakasz

A kivitelező előbb egy pontonhidat létesített, jelenleg erre a mobil átkelőre terelik a forgalmat. A közlekedés egy sávon történik, jelzőlámpás irányítás mellett. Az autósoknak napszaktól függően akár hosszabb várakozási időre is számítani kell, de egyelőre ebből nem volt fennakadás.

– A térségben zajló jelentős útfelújítási programnak fontos része a sajópüspöki fejlesztés, hiszen egy forgalmas főközlekedési útról beszélünk, amely összeköti Ózdot és Miskolcot, valamint a felvidéki részt – tette hozzá Riz Gábor országgyűlési képviselő. – Az új híd az eddig használtnál szélesebb lesz, egyik oldalán egy másfél méteres, kétirányú gyalogos és kerékpáros közlekedésnek helyet biztosító járdát is kialakítanak. Hetven év után a falu és a régió megérdemli az új átkelőt.

ÉM-ME


Folyamatban a munkálatok
Sajópüspöki - Az elmúlt hónapokban telepített pontonhídra terelik a forgalmat Sajópüspöki határában. A Sajó fölött ugyanis egy közel hétszázmillió forintos beruházás folyik, új átkelőhely épül, amelyet nagyságrendileg hétszázmillió forintból valósítanak meg. A kivitelező az autósok türelmét kéri,...

Készül a mobil átkelő
Sajópüspöki - Hamarosan ­­átterelik Sajópüspökiben a forgalmat­­­­ az új, ideiglenes­­­­ hídra. Rövidesen elkészül az a mobil híd a Sajó felett, amelyet az autósok és a gyalogosok az előttünk álló hónapokban használhatnak a szlovák határ közelében. Tudnivalók Mint arról már beszámoltunk, na...