Friss hírek

2008.10.10. 11:27

Illegális bajor hulladékot visznek vissza Kunbajáról

<p>Csaknem 500 tonna bajor eredetű hulladékot visznek vissza Németországba Kunbajáról. Ez az ottani mennyiség körülbelül a fele. Az egykori TSz-major területén péntek reggel láttak munkához, a bajor fél költségén viszik vissza a 25 kamionnyi szállítmányt Coburgba- olvasható a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium közleményében. Összességében 4100 tonna hulladék érkezett Németországból még 2006 második felében, ebből- a mostani szállítmánnyal együtt- már 3000 tonnányit küldtek vissza a magyarok.</p>

Péntek reggel megkezdték a bajor eredetű illegális hulladék körülbelül felének visszaszállítását a kunbajai telephelyről. Hozzávetőleg 500 tonnányi hulladékról van szó, a bajor fél költségén viszik vissza a 25 kamionnyi szállítmányt Coburgba.

2006 második felében összesen 4100 tonna német import hulladék érkezett Magyarország 19 pontjára - a legtöbb Kunbajára, de érkezett szemét a többi között Ácsra, Hetényegyházára, Pirtóra és Kiskunmajsára is. Ebből 3200 tonna hulladék Baden-Württenberg tartományból, 900 tonna pedig Bajorországból származott. Ebből - a mostani szállítmánnyal együtt- már 3000 tonnányit vittek vissza. A többi sorsáról tovább egyeztet a két ország illetékes hatósága.

Az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség (OKTVF) jelenleg 17 ember ellen folytat eljárást, hét bírságos eljárást indított, a kiszabott bírságok összege pedig megközelíti az egymilliárd forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!