Göndöcs Zsigmond az Országos Mentőszolgálat új főigazgatója

Göndöcs Zsigmondot nevezte ki az egészségügyi miniszter március 15-étől az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatójává. A szakember most az OMSZ megbízott általános főigazgató-helyettese, 1997 óta dolgozik a szervezetnél.

Az egészségügy miniszter január 26-án hirdetett pályázatot az Országos Mentőszolgálat főigazgatói teendőinek betöltésére, 5 évre. Összesen heten jelentkeztek a felhívásra.

Göndöcs Zsigmond felsőfokú tanulmányait a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán végezte. Először traumatológus, majd oxiológus szakorvosi képzettséget szerzett. Az új főigazgató a SOTE oktatója, a Magyar Oxiológiai Társaság illetve a Magyar Honvéd és Katasztrófa-orvostani Társaság elnökségi tagja, a Magyar Vöröskereszt budapesti szervezetének vezetője.

A főigazgató személyének kiválasztásában fontos volt, hogy munkájával biztosított legyen az Országos Mentőszolgálat zökkenőmentes működése, a szakmai teljesítmény és a gazdasági stabilitás – olvasható az Egészségügyi Minisztérium közleményében.

Takács Zoltán, az OMSZ előző főigazgatója tavaly augusztusban mondott le posztjáról, azóta Gorove László megbízott főigazgató irányította a szervezetet.