Gondatlanságból lőtte meg kislányát Lyukóban, – felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték

Miskolc – A Miskolci Törvényszék az első tárgyaláson ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, akivel szemben gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt indult büntetőeljárás.

Az ítélet szerint a vádlott élettársával és kislányával élt miskolci otthonában. 2017 júniusában a vádlott szomszédja a családra bízta értéktárgyait. Amikor a vádlott élettársa elkezdte kipakolni a szatyrokból a tárgyakat, észrevette, hogy azok között nejlon zacskóba tekerve egy pisztoly van. A fegyvert a vádlott elkérte, nézegetni kezdte, kezében forgatta, majd véletlenül elsütötte. A lövedék a vádlott kislányát a fején találta el. A sértett a kórházba szállítás során elhunyt.

A tárgyaláson a vádlott bűnösségére is kiterjedő beismerő vallomást tett, melyet a bíróság elfogadott, és a 2018. július 1. napjától hatályos új törvény rendelkezései szerint nyomban ítéletet hozott. A vádlottat másfél év fogházbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. Enyhítő körülmény volt, hogy a vádlott büntetlen előéletű, a bűncselekményt beismerte, megbánta. Súlyosító körülményként értékelte a törvényszék a vádlott súlyos gondatlanságát.

Az ítéletet az ügyész, a vádlott és a védő is tudomásul vette.

ÉM