Göncruszkán termesztették a kannabiszt – letartóztatásba kerültek

Akt.:
Göncruszkán termesztették a kannabisz – letartóztatásba kerültek
Göncruszkán termesztették a kannabisz – letartóztatásba kerültek - © Fotók: police.hu
Miskolc, Göncruszka – A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a három szlovák állampolgárságú gyanúsítottaknak, akik kannabiszt termesztettek Göncruszkán.

A rendelkezésre álló információk szerint a két férfi és egy nő gyanúsított, a nő göncruszkai ingatlanával szomszédos telken 27 tő, 2-3 méter nagyságú kannabisz növényt termesztett. Ezen túl a gyanúsítottak az általuk használt lakásban a növények őrléséhez szükséges tárgyakat, valamint kannabisz növényi törmeléket, termést tartottak.

A gyanúsítottakkal szemben kábítószer birtoklás miatt indult büntetőeljárás, mely bűncselekmény akár 5 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

A nyomozási bíró a gyanúsítottak letartóztatását indokoltnak találta, mivel a gyanúsítottak állandó lakóhelye külföldön van, tartózkodási helyükről ellentmondásosan nyilatkoztak, külföldi kapcsolatokkal rendelkeznek, fennáll a veszélye annak, hogy az eljárás során megszöknének a hatóságok elől. Különösen igaz ez az I. r. gyanúsított esetében, aki a tettenérésekor úgy próbálta kivonni magát az eljárás alól, hogy elfutott a helyszínről és a közelben rejtőzött el. Feltehető az is, hogy a gyanúsítottak összebeszélnének, az esetleges bizonyítékokat megsemmisítenék és ezzel a bizonyítás eredményességét veszélyeztetnék.

A bíróság döntése nem jogerős.


Őrizetben a göncruszkai cannabis termesztők
Göncruszka - A gönci rendőrök két férfit és egy nőt hallgattak ki gyanúsítottként az ügy kapcsán. Az Encsi Rendőrkapitányság Gönci Rendőrőrse kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást három szlovák állampolgárral szemben. A megalapozott gyanú ...