Gönci barack boldogkőváraljai ünnepe

Akt.:
Minden finomságok alapja, a barack
Minden finomságok alapja, a barack - © Fotó: Ádám János
Boldogkőváralja – Jóféle ételekkel, italokkal népszerűsítik szülőföldjüket.

Két napon át még a kerítés is barackból volt Boldogkőváralján. Köszönhető ez a térség kincsének, a gönci baracknak és a településen működő BESTILLO Pálinkaháznak, amely a sokak által a gönci barack legnemesebbnek tartott halmazállapotával, a pálinka elkészítésével foglalkozik. És már esztendők óta azzal is, hogy motorja legyen egy olyan programnak, a Gönci Barack Vigasságnak, amely közelebb hozza az erre a vidékre látogató turistához ezt az igazi kincset.

vigassag-30-aj

A Gönci Barack Vigasság programokkal és gönci barackos termékekkel teletűzdelt két napja ezúttal is arról szólt – mint megfogalmazták –, hogy az amúgy is csodákat rejtő Abaúj jól nekidurálja magát, és a legeslegszebb arcát mutatja a látogatónak.

Szemnek, szájnak

Hogy a testnek szóló dolgokat helyezzük előtérbe, a BESTIL­LO Pálinkaház kóstolókat, pálinkatúrákat, pálinkafelismerő versenyeket szervezett erre a napokra. Ott volt viszont ételeivel a vidék legnépszerűbb és legszínvonalasabb éttermei közül az encsi Anyukám Mondta, a tokaji Sárga Borház. A Kassai Séfek és Cukrászok pedig a szomszédból ruccannak át, hogy barackosat főzzenek.

ÉM-SZB