Telkibánya elismerése: az év települése

Akt.:
Átvették az elismerő oklevelet
Átvették az elismerő oklevelet - © Fotó: Magánarchívum
Telkibánya, Pányok – Elismerést kaptak a virágos és környezetükre igényes települések.

Az Év Települése Díjat nyerte el Telkibánya a Virágos Magyarországért Környezetépítő Versenyen. November 17-én, Veszprémben rendezték a Magyar Turisztikai Ügynökség díjátadó ünnepségét, számolt be portálunknak az eseményről Kassai Zoltán, a település polgármestere.

Évente körülbelül 300 község és város nevez.” Kassai Zoltán

Mint mondta, a versenyt 24 éve hirdetik meg különböző kategóriákban, a települések lélekszámától függően. Évente körülbelül 300 község és város nevez a megméretésre.

– Telkibánya 2016-ban a Virágos Magyarországért Környezetszépítő versenyben a 2000 fő alatti települések közül a fődíjat nyert el, az Év Települése Díjban azonban még soha nem részesült. A legfontosabb, hogy az elismerés egyfajta visszaigazolása annak a közterületi és portákon belüli munkának, melyet a telkibányaiak végeznek – fogalmazott a polgármester.

Elmondta: idén Veszprém, Balatonfüred, Lajoskomárom, Szálka és Budapest XIX. kerülete kapta a Virágos Magyarország fődíját, valamint számos egyéb település is elismerő díjakkal lett gazdagabb. Telkibányán Rozmaring Díjban részesült az Aranygombos fogadó, a szomszédos Pányok község pedig Arany Rózsa Díjat vehetett át.

– ÉM-HE –Gönc.
BOON.HU


hirdetés