Szépkorúak Napját tartottak Felsődobszán

Balról: dr. Kiss Lajos, Luterán András, Kiss Istvánné és Bialkó Istvánné
Balról: dr. Kiss Lajos, Luterán András, Kiss Istvánné és Bialkó Istvánné - © Fotó: Magánarchívum
Felsődobsza – Száznál több hatvanadik életévét betöltött ember vett részt Felsődobszán a Szépkorúak Napján.

Luterán András, Felsődobsza polgármestere köszöntőjében arról beszélt, hogy ez a nap fontos ünnep az önkormányzat életében, mert az idősek értékközvetítő szerepet töltenek be a birtokukban lévő tudás által. Ezután visszatekintett az idei év legfontosabb eseményeire, eredményeire. Az ez évben elnyert pályázati források segítségével 60 millió forint értékű beruházás történt a községben. Reményeik szerint 2019-ben is komoly előrelépés lesz – jelentette ki Luterán András.

Ezt követően a polgármester köszönetet mondott dr. Kiss Lajos háziorvosnak és Bialkó Istvánné asszisztensnek a több évtizedes lelkiismeretes munkavégzésükért.

A helyi képviselő-testület Felső­dob­sza Községért kitüntető címben részesítette őket a település egészségügyéért végzett kiemelkedő szakmai munkájuk, életpályájuk elismeréséül.

Köszöntések

Ezután Luterán András köszöntötte a falu legidősebb asszonyát, a 96 éves Kiss Istvánné Margit nénit és a 91 esztendős Kiss Pista bácsit, Felsődobsza legidősebb férfi la­kosát.

Az ajándékok átadása után vendégül látták a jelen levő szépkorúakat, akik pedig nem tudtak eljönni, azoknak kivitték az ajándékcsomagokat.

ÉMGönc.
BOON.HU


hirdetés