Mozgalmas évet hagyott maga mögött Hidasnémeti

Akt.:
Becse Csaba, Hidasnémeti polgármestere
Becse Csaba, Hidasnémeti polgármestere - © Fotó: Bujdos Tibor
Hidasnémeti – Pályázati pénzekből és saját erőből épül-szépül a határ menti település.

– Mozgalmas év áll mögöttünk, van miről beszámolnom – fogalmazott Becse Csaba, Hidasnémeti polgármestere. – Sikeres pályázatoknak köszönhetően felújítottuk a település konyháját. Októberben kezdődött meg az önkormányzati hivatal épületének energetikai korszerűsítése. Folyamatosan zajlik a volt határőrség főépületének felújítása is, itt szálláshelyeket szeretnének kialakítani. A TAO-pályázati keretből készült el a füves labdarúgópálya automata öntözőberendezése és a sportpálya fedett lelátója.

Fedett piac épült

Azt is megtudtuk, hogy közmunka keretében, valamint saját erőből fedett piacot alakítottak ki Hidasban, mely az itt élők igénye volt.

– Hidasnémeti a gesztora annak a közel 1 milliárd forint összköltségű pályázatnak, amely közel 30 kilométer hosszú kerékpárút kialakítását célozza meg. A konzorciumi partnerek Kenyhec, Perény, Abaújvár és Telkibánya önkormányzatai – folytatta Becse Csaba. – Önkormányzatunk évről évre sikeresen pályázik a szociális földprogram működésének fejlesztésére, valamint szociális célú tűzifa beszerzésére a lakosság részére: januárban 180 köbmétert osztottunk ki. A kistérség által megnyert Gyerekesély Program pályázat részese településünk is, ennek köszönhetően többek között közösségi tér működik 5 éven keresztül a Művelődési Házban a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatása érdekében – sorolta a polgármester.

Szociális támogatások

Hangsúlyozta: az önkormányzat lehetőségeihez mérten igyekszik a rászoruló családok és egyének számára szociális támogatásokat biztosítani: települési segélyek, szociális földprogram, szociális tűzifa, Arany János ösztöndíj, Bursa Hungarica pályázat, közép- és felsőfokú oktatási intézményben tanulók támogatása, kedvezményes díjú szolgáltatások, tanévkezdési és karácsonyi támogatás.

ÉM-HE


Tóth Attiláné
Hidasnémeti - Kiváló szülői munkaközösségi munkájáért kapott díjat Tóth Attiláné. Nagy meglepetés volt Tóth Attiláné Mariann számára, amikor a Hidasi Napok Felvidéki Fesztiválon ő kapta meg a „Hidasnémeti Közoktatásáért” Díjat. Hiszen ő nem pedagógus, hanem a település általános iskolája szülői m...

Első nap az iskolában Hidasnémetiben
Hidasnémeti - A karácsonyt és szilvesztert is magában foglaló téli szünetet követően szerdán újra becsengettek az iskolákban. Hidasnémetiben, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában Oravecz Jánosné igazgatónő órájára lestünk be.Gönc.
BOON.HU


hirdetés