Keleten ezután jön a java

Akt.:
A sárga mezes gönciek összezárták soraikat
A sárga mezes gönciek összezárták soraikat - © Fotó: Ádám János
Gönc – Eddig jól szerepel a bajnokságban a Gönc Városi Sportegyesület labdarúgócsapata.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei II. osztály Kelet csoportjában eddig tíz fordulót játszottak a csapatok. A gönciek nyolc győzelem mellett egy-egy döntetlent és vereséget engedtek meg maguknak, 25 pontot gyűjtöttek, és a 30-13-as gólkülönbségük is kiemelkedő. Az elmúlt hét végi fordulóban idegenben vitézkedtek, 3-0-ra diadalmaskodtak Mezőzomboron.

Óvatosan fogalmaznak

– Az első fordulóban hazai környezetben kikaptunk a Karcsától, azóta viszont erős felszálló ágban vagyunk – kezdte Szabó János, a gönciek klubelnöke. – A tervünkben nem szerepelt az, hogy tíz forduló után ilyen előkelő pozícióban lesz a csapat, de célunkon nem változtatunk: az első öt között akarunk végezni. Még nagyon messze van a küzdelemsorozat vége, most jó sorozatban vagyunk, és reméljük, hogy a lendületünk sokáig fog tartani.

Arra a kérdésre, hogy minek köszönhetik remek mérlegüket, a sportvezető így felelt:

– Csapatunk döntő része együtt maradt, tavaly óta alig változott, ráadásul a felkészülésünk is jól sikerült. Mégis óvatosak vagyunk, nem kiabálunk el semmit, ugyanis a mezőny kiegyensúlyozott, bármi előfordulhat. Sok olyan társaság van ebben a csoportban, amelyik képes az átlagon felüli produkcióra. A hullámhegyek és -völgyek váltogathatják egymást, szóval igencsak oda kell figyelnünk a továbbiakra. Az kétségtelenül a segítségünkre van, hogy a személyi és a tárgyi feltételeink kiválóak, klubunk stabil lábakon áll, így nálunk minden adott a jó szerepléshez.

A városok

A Kelet csoport élén városi együttesek állnak és ez valószínűleg a záróránál is így lesz – ezt erősítették meg az elnök szavai:

– A Sátoraljaújhely és a Sárospatak egyaránt bajnokesélyes. Nagy múlttal rendelkeznek, bizonyára vágynak is a megyei elitbe. A patakiakkal egyébként már találkoztunk, megvertük őket, velük nagyjából azonos játékerőt képviselünk. A jók közé soroljuk még az Abaújszántót, a Pálházát, a Pácint, az Erdőhorvátit, sőt a Tokajt is.

Az Abaúj és Zemplén határán fekvő, barackjáról híres város gárdája most nehéz sorozat előtt áll a megyei II-es bajnokságban.

– Sorrendben Erdőhorvá­tival, Pálházával, Garad­nával, Abaújszántóval, és Sátoraljaújhellyel mérkőzünk és kizárólag az égiek tudják, hogy hány pontot szedünk majd össze. Az említettekből a papírforma szerint, csak a Garadna könnyebb ellenfél, velük kapcsolatban azonban le kell szögeznünk, hogy a mumusunkról van szó, azaz ellenük is jó lesz, ha vi­gyázunk. Az őszi utolsó, azaz a 15. forduló szólít minket a pillanatnyilag listavezető új­helyiekhez, ahol természetesen nem szabad kikapnunk, miként a tavaszról előrehozott karcsai meccsünkön sem.

Kolodzey Tamás


Két nullás

A három megyei kettes csoportban mindössze két 0 pontos csapat található – és mindkettő éppen a Keletben. A tizenötödik Mezőzombor és a sereghajtó Tarcal nem gyűjtött még egyetlen egységet sem, bár a Tarcalnak van egy elmaradt összecsapása is.Gönc.
BOON.HU


hirdetés