Hóember a kertben, jégkása az utakon Borsodban

Akt.:
Hóember a kertben, jégkása az utakon Borsodban
© Fotó: Szinyei Róbert Facebook oldal
Gönc, Telkibánya – Ellepték a közösségi oldalakat a havas és zöld táj egybeolvadását ábrázoló fotók.

Szinyei Róbert Gönc és Telkibánya között készítette szombaton azokat a felvételeket, melyeken bokáig érő hókása borítja a füvet. A meteorológiai szolgálat munkatársai szerint szó sincs rendkívüli időjárásról, hisz a nyári zivatarokkal gyakran jég is érkezik.

Hideg légtömeg van felettünk

-Meglehetősen hideg légtömeg van felettünk. Számtalan zivatart észleltek a térségben. Zsujtán többször is esett, dél környékén, majd kora délután és később is. A radar jelzései alapján nem tűnik úgy, mintha heves, durva időjárási helyzet alakult volna ki a szóban forgó településeken. A szemtanúk viszont egészen elképesztő képeket tesznek közé az interneten.

Fotó: Szinyei Róbert Facebook oldal Fotó: Szinyei Róbert Facebook oldal ©

– Göncről Telkibányára igyekeztem autóval. Egyik pillanatról a másikra azt észleltem, hogy csúszós, havas, jeges útszakaszhoz érkeztem, mintha január volna. Elég hosszú távot borított hótakaró, már aggódtam, hogy erre a terepre nem való a nyári gumi- számolt be portálunknak Szinyei Róbert. Kiss Tiborné Kata közösségi oldalán tett közé képeket arról, hogy elverte zsujtai portájukon a veteményest, szőlőt és a gyümölcsöst is a jég, ám ahogy mondani szokták, minden rosszban van valami jó. Ez esetben például az, hogy júniusban hóembert épített unokáival a kertjében.

1_650Fotó: Kiss Tiborné Kata Facebook oldal

Egyelőre úgy fest, a gönci baracktermést nem érte jégkár, itt ugyanis csak eső esett.

-Hallottam, hogy a szomszéd falvakra jég zúdult, hála Istennek, minket kikerül, de még nem merem elkiabálni, folyamatosan esik, nem tudok így kimenni a gyümölcsösbe, de bízunk benne, hogy nem érte jég a barackot – nyilatkozta lapunknak Molnár Barnabásné, gönci kertészmérnök.

Juhári Andrea
Gönc.
BOON.HU


hirdetés