Gönc: Helyhatósági választás megduplázva

Gönc – Göncön polgármestert és képviselő-testületet is választanak július 10-én.

Július 10-én tartják Göncön az időközi önkormányzati választást. A város választópolgárai képviselő-testületet és polgármestert is választanak. Mint arról lapunk korábban beszámolt, Gönc önkormányzata április 13-án rendkívüli képviselő-testületi ülésen feloszlatta magát. A képviselők akkor nem kívánták indokolni és kommentálni döntésüket. Mivel a feloszlatás nemcsak a képviselő-testület tagjainak, hanem a polgármester megbízatását is megszünteti, az időközi választáson a települési képviselők mellett polgármestert is választani kell.

Az október 3-ai önkormányzati választáson 5 polgármester-jelölt indult, közülük Bánszkyné Szepesi Éva független kapta a legtöbb szavazatot. A képviselő-testületbe 6 független képviselőt választottak a gönciek. A helyiek szerint az önfeloszlatáshoz köze lehet annak, hogy a város tetemes mennyiségű adósságot halmozott fel, emiatt adósságrendezési eljárás lefolytatása kezdődött a településen áprilisban.

Határidők

A jelöltállítás határideje június 10-e délután 4 óra. A jelöltek június 24-én délután 4 óráig jelenthetik be a választási bizottságnak, ha delegáltat kívánnak küldeni a helyi választási vagy a szavazatszámláló bizottságba. A választási kampány július 10-én 0 óráig tart, a voksokat pedig július 10-én reggel 6 órától este 7 óráig adhatják le a gönci polgárok. 

A nyáron más megyénkbeli településeken is lesznek időközi választások. Szintén július 10-én Lénárddarócon polgármestert választanak, mivel az előző lemondott. Augusztus 7-én pedig Hercegkúton választanak polgármester, szintén lemondás miatt. 

ÉM-HE