Helyi közélet

2015.08.24. 15:12

Négy nap, együtt a család: aki csak tehette, kirándulni indult

Borsod-Abaúj-Zemplén - Azok jártak jól, akiknek nem kellett dolgozniuk a hosszú hétvégén. A családok örültek a négy napos hétvégének, izgalmas programokat szerveztek.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Azok jártak jól, akiknek nem kellett dolgozniuk a hosszú hétvégén. A családok örültek a négy napos hétvégének, izgalmas programokat szerveztek.

Úgy tűnik, a hosszú hétvégét jól kihasználták a családok, hisz akármerre jártunk a megyében, mindenütt kiránduló, színes programokat kereső emberekkel találkoztunk. Így volt ez Szerencsen is, ahol a csokifesztiválra látogattunk el, és a vendégeket arról kérdeztük, hogy telik a 4 napos ünnep. A kétgyermekes Czégény családtól megtudtuk, ők Budapesten laknak, de most hazajöttek a nagyszülőkhöz Prügyre és Csobajra. Így tehát az volt a legfontosabb számukra, hogy a gyerekek találkozhassanak a nagymamákkal és nagypapákkal. Megnézték a tokaji adótornyot, a tarcali bányatavat, sétáltak a Tisza partján, de elutaztak Nyíregyházára is, ahol az állatkertben jártak. Szombaton a szerencsi csokifesztiválon kerestek gyerekeknek való színes programokat. Az édesanya, Czégényné Tóth Emőke lapunknak elmondta, igyekeztek úgy szervezni a programokat, hogy azok érdekesek legyenek, de a 4 és 2 éves gyerekeknek ne legyenek túl fárasztóak.

Az esti koncertekre a szülők már a gyerekek nélkül mentek.

Kirándulás, biciklizés, fesztiválok

A szerencsi csokifesztivál résztvevőit faggattuk, ők hogyan töltik, (töltötték) a négynapos szabadságot. A Hatvani család mozgalmasan.

– Csütörtökön a nagyszülőknél voltunk, pénteken bicikliztünk a gyerekekkel, ma a csokifesztiválon töltjük a napot, vasárnap pedig a másik nagymamát és nagypapát látogatjuk meg, ott lesz egy közös családi ebéd – sorolja Hatvani Zoltán. Közben megérkezik az öccse és az édesanyja is, úgyhogy kibővül a csoportkép.

Tűzijáték

Azt még megjegyzi: szeretik az ilyen hosszú hétvégéket, és rutinosak már a programok megszervezésében is.

Bereginé Oltvölgyi Éva és 3 gyermeke sem unatkozott. Csütörtökön családi kirándulást szerveztek, pénteken sportnap volt Szerencsen, azon vettek részt, a szombatot a csokifesztiválon töltik, a két nagyobb gyerek a cserkészcsapattal íjászkodik. Éva 6 éves kisfia, Bánk örömmel meséli:

– Színházban is voltunk Abaújszántón, és utána jött a mindenki által nagyon várt tűzijáték.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában