Sport

2014.03.06. 20:05

Az alapszakaszbeli meccsekből nem lehet kiindulni

A férfi röplabda NB I-ben a rájátszás második körét kezdi meg a Vegyész RC-Kazincbarcika.

A férfi röplabda NB I-ben a rájátszás második körét kezdi meg a Vegyész RC-Kazincbarcika.A férfi röplabda élvonalban a Vegyész RC-Kazincbarcika együttese a rájátszás első körében, a negyeddöntő három nyert meccsig tartó párharcát elveszítette a Dunaferrel szemben (3-1-re maradtuk alul), így az 5-8. helyért küzdhetnek a folytatásban. Ellenfelük a két nyert meccsig tartó csatában a Szolnoki Főiskola RKSI gárdája lesz, a párharc első felvonását ma 18 órától játsszák Barcikán. A két csapat az alapszakasz zárásakor egymás mögött végzett, mivel a Vegyész előrébb, így ők a kedvezményezettjei a csatának, ami annyit tesz, hogy a váltakozó pályaválasztási joggal zajló sorozatban, az esetleg harmadik meccs is a vegyész városban lenne. Hogy mit hozhatnak a Szolnok elleni meccsek, az rejtély, az alapszakaszban egymás ellen lejátszott meccsekből kiindulni aligha lehet.

– Már az előző évadban is az történt, hogy ők nyertek itt, mi pedig ott, és nem volt ez másképp most sem – mondta Dudás András, a VRCK edzője. – Az októberi, barcikai összecsapáson 5 szettben a Szolnok diadalmaskodott, bár ugye mi a bajnokság első szakaszában még nagyon nem voltunk meg, és éppen az ilyen meccsek miatt vált nehézzé az alapszakasz hajrája és volt kérdés, hogy egyáltalán be tudunk-e jutni a nyolc közé. Viszont a decemberben, a Szolnokon lejátszott meccs picit váratlanul könnyű volt, de csak azért, mert ellenfelünk akkor kifejezetten rossz napot fogott ki.

Minden labdáért

Arra a felvetésünkre, hogy ezek szerint ez az összecsapás nem arról szól majd, hogy hány percen belül hozza a győzelemhez szükséges három szettet a Barcika, Dudás András így felelt:

– Abszolút nem. Már csak azért sem, mert Tóth M., az első számú feladónk részleges szalagszakadást szenvedett, és rá ebben az idényben már nem számíthatunk, Csizmadia pedig más irányú elfoglaltsága miatt nem tud jelen lenni a mostani mérkőzésen. Ez van. A Dunaújváros ellen, akik azért jobbak mint a Szolnok, tudtunk dominálni, a feladó gondot meg tudtuk oldani, reméljük a center problémáinkat is sikerül majd. Jó nyitásokkal, támadószellemű játékkal, amennyiben ezeket jól végre tudjuk hajtani, elérhetjük a célunkat, annak ellenére, hogy nem lesz egyszerű dolgunk. Az biztos, hogy minden pontért, labdáért meg kell küzdenünk, és örülnénk, ha ezt a meccset győzelemmel tudnánk abszolválni. Már csak azért is, mert ha véletlenül nem sikerülne, akkor a második meccsen, immár Csizmadiával a sorainkban is, nehéz percek várnának ránk.


Röplabda: férfi NB I, rájátszás az 5-8. helyért, a VRCK programja

1. mérkőzés, március 7. (péntek), 18.00: Vegyész RCK – Szolnoki Főiskola RKSI

2. mérkőzés, március 16. (vasárnap), 16.00: Szolnoki Főiskola RKSI – Vegyész RCK

3. mérkőzés, március 22. (szombat), 17.30: Vegyész RCK – Szolnoki Főiskola RKSI – ha szükséges

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!