Gombafesztivál: „feszt” gomba

Akt.:
Gombafesztivál: „feszt” gomba
Gombafesztivál: „feszt” gomba
Bükkszentkereszt – Az igazi kirándulóidőnek beharangozott időjárás, no meg a vonzó program megtette a hatását: rengetegen választották szombati programul a Bükkszentkereszti Gombafesztivált.

Jól számítottak azok is, akik mentesülni akartak az ebédfőzéstől, mert jobbnál jobb ételek közül válogathattak, igazán méltányos áron, hiszen a fesztivál első napjának egyik fő száma a főzőverseny volt, s a kóstolójegyért bárki annál a sátornál állhatott sorba, ahonnan a számára legínycsiklandóbb illatok szálltak fel.

Összesen 22 csapat nevezett, s a szakértő zsűritől – élén Mátyás Rudolf Oscar-díjas mesterszakáccsal – valamennyien elismerésben részesültek, köztük az Észak-Magyarország csapata is.

Az első helyezést az Országos Mentőszolgálat Emődi Csapata nyerte, amely az emődi specialitást a hely szellemének megfelelően kissé átkomponálta: a kiklopfolt hússzeletek töltelékébe a reszelt sajt és szalonnapörc mellé gombát is tett, úgy kapott szezámmagos bundát sütés előtt.

A különdíjat és az azzal járó serleget a Bükkszentkereszti Hagyományőrzők nyerték.

Az eszem-iszomon túl egész nap vidám műsorszámok váltották egymást a színpadon: gólyalábasok bemutatója, a helyi iskolások, majd a hernádszentandrásiak műsora, Bobó és Karcsi bácsi interaktív gyerekelőadása, a Csiribiri Zenekar koncertje, táncház – hogy csak az elejét említsük.

S persze a kirakodóvásáron túl volt gombatúra, gombavizsgálat, gombakiállítás, üvegmúzeum-látogatás, gyógyteakóstolás.

Mindezen állandó programok tevbe vannak véve vasárnapra is, kérdés, hogy az időjárás ugyanilyen kegyes lesz-e, mint szombaton volt.


VASÁRNAPI PROGRAMOK

  • 10.00 Üveghuta Kupa Kerékpáros időfutam verseny
  • 10.00 Szabó Gyuri bácsi előadása
  • 11.00-15.00 Bárka Színpad interaktív előadása, népi játékok, agyagozás, bűvészkedés
  • 14.00 Üveghuta Kupa eredményhirdetés
  • 14.30 Triál bemutató