Friss hírek

2010.03.12. 20:24

Jelentõs vagyoni hátrányt okozó hûtlen kezeléssel gyanúsítják Komló polgármesterét

<p>Jelentõs vagyoni hátrányt okozó hûtlen kezelés gyanúsítja a rendõrség Páva Zoltánt, Komló szocialista polgármesterét - ez áll a Kaposvári Rendõrkapitányság keddi határozatában, amelyet pénteken juttatott el a Független Hírügynökséghez két komlói önkormányzati képviselõ. Polics József (Fidesz) és Kispál László (Komlói Polgári Kör) még tavaly nyáron tett feljelentést a polgármester ellen azért, mert egy 4500 négyzetméteres ingatlant áron alul adott el a komlói önkormányzat többségi tulajdonában lévõ társaság.</p>

Az eladást követõen a városi képviselõ-testület felkérte a polgármestert arra, hogy utasítsa a kht. ügyvezetõjét az adásvételi szerzõdés bírósági úton történõ megtámadására, tekintettel a vételár és a forgalmi érték közti feltûnõ értékaránytalanságra. A kht. taggyûlésén azonban a polgármester nevében eljáró köztisztviselõ elutasította azt, hogy bírósághoz forduljon a társaság vezetése.

Az ügyben 2009 nyarán tett feljelentést a két komlói képviselõ, ezt követõen tavaly szeptemberben rendelte el a nyomozást a Szigetvári Városi Ügyészség. Az eset kivizsgálását elfogultságra hivatkozva a Komlói Rendõrkapitányság nem vállalta, ezért került az ügy a Kaposvári Rendõrkapitányságra, ahol 2010. március 9-én újabb határozatot állítottak ki. Eszerint Páva Zoltánnal szemben megállapítható a jelentõs vagyoni hátrányt okozó hûtlen kezelés bûntettének megalapozott gyanúja, de mivel a polgármester egyben országgyûlési képviselõ is, ügyében a Központi Nyomozó Fõügyészség illetékes eljárni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!