Golyóálló ruhák egy mexikói butikban

Nem mindennapi ruhákat kínál Mexikóváros elegáns bevásárlóutcájában egy butik. Az üzletben ugyanis minden darab golyóálló- írja hétfői számában a The New York Times. A butikot egy kolumbiai születésű férfi vezeti, aki csak olyan eladókat vesz föl, akik maguk is kipróbálták a speciális ruhákat.

A legolcsóbb cikkek pár száz dollárba kerülnek. A legdrágább ruháért pedig 7000 dollárt (1,3 millió forint) kell kifizetnie a vásárlónak. Van itt minden, ami a veszélyes életet élőknek kell: golyóálló bőrdzsekik, kabátok, pólók mellett szmokinghoz illő fodros ing is kapható. A ruhadarabok speciális anyagból készülnek, amely nem engedi át a lövedékekre. Az egyik eladó, aki maga is kipróbálta a csodatextília nyújtotta védelme azt mondta: “olyan érzés, mintha erősen behúzna neked valaki.”

A bolt nem csak a rossz közbiztonság miatt aggódó mexikóiakat szolgál ki, hanem számos államférfit, királyi sarjat, énekeseket és filmcsillagot. A lap úgy tudja, hogy Venezuela elnöke, Hugo Chavez, és a kolumbiai államfő, Alvaro Uribe is az ügyfelek között van.