Gólok Czeczeli módra

Legutóbb akkor cikkeztünk külön Göncz Bertalanról, amikor cirka egy esztendeje, még sényői színekben két szabadrúgásgól rajzolt a nyíradonyi kapuba.

Az azóta már újra rakamazi színekben szereplő labdarúgó, az NB III. Tisza-csoportjának vasárnapi megyei rangadóján megismételte ezt a bravúrt – és milyen a sors, éppen a sényőiek elleni 3–0-ra megnyert összecsapáson.

Mindenki mondogatta, hogy ez is csak egy mérkőzés lesz a sok közül, de belül éreztük, nagy a presztízse a találkozónak – beszélt Göncz Bertalan arról, hogy a látszat olykor csal. – Már csak a mesterünk, Brekk János miatt is, aki öt évet töltött Sényőn, és mind a két gárdában akadtak olyan játékosok, akik korábbi egyesületük ellen szerepeltek. Örülök neki, hogy sikerült győznünk ezen a fontos összecsapáson.

Most már csak a titkot kell megfejtenünk, hiszen kétségtelen: Göncz Bertalan remek rúgótechnikával megáldott játékos.

Nem szégyellem, még nyíregyházi játékosként sokat faggattam arról Czeczeli Károlyt, hogy mi a jó szabadrúgások titka – árulta el a rutinos középpályás. – Sokat dolgoztam azon, hogy úgy próbáljam rúgni a labdát, ahogyan azt ő tette annak idején. Szerencsére a mostani rakamazi csapatban többen is jól rúgjuk a szabadrúgást, hiszen Csernijenko és Székely Áron lába sem remeg meg ilyen szituációkban, vasárnap szerencsére nekem jött ki a lépés. Az első gólom különösen szép volt, jó harminc méterről olyan igazi angolosan sikerült a kapuba lőnöm, a másodiknál egy kicsit szerencsém volt, hiszen a sorfal között ment át a labda.

Hetek óta a Rakamaz nevével kezdődik a Tisza-csoport tabellája, az előny pedig immár négy pont. Ezek után bátran lehet tervezgetni…

Nem mondom, ha a hét végi, újabb megyei rangadóból is jól jövünk ki, akkor célba vehetjük az őszi bajnoki címet – árulta el Göncz. – Jó csapatunk van, nem lenne irreális, ha tartósan az élen ragadnánk.

– Bodnár Tibor –