Gólnélküli, de nem az unalmasból

Gohér Gergő
Gohér Gergő
A bajnokaspiráns Újpest ellen szerzett pontot a Diósgyőr hazai pályán.  Diósgyőr - Újpest 08/09 Újpesti szurkolók 2008.10.19.          

A labdarúgó NB I 11. fordulójának záró mérkőzését a Diósgyőri stadionban játszották: a Diósgyőri VTK a forduló előtt még listavezető Újpest FC-t látta vendégül. A lila-fehérek készülhettek nagyobb önbizalommal a meccsre, ugyanis az Újpest ebben a szezonban eddig csak egyszer kapott ki, a 2. fordulóban, a Vasas vendégeként. Azóta, augusztus 1-je óta 14 tétmeccsen őrizte veretlenségét az Újpest, és győzni, a szombaton elvesztett első helyét jött visszaszerezni Miskolcra. A Diósgyőr? Új edző ült a piros-fehérek kispadján, Sisa Tibor első bajnokijára készült a DVTK-val, és persze pontszerzésre.

Lassan gyülekeztek a nézők, még a kezdés után is szivárogtak a stadionba. Az ultra szektorokban azonban tetőfokára hágott a hangulat a kezdő sípszót követően. Mindkét tábor vehemensen bíztatta az övéit, és emiatt vagy sem, de a játékosok csipkedték magukat. Igaz, ez helyzetekben nem nagyon mutatkozott meg, valószínűleg azért mert mindkét oldalon a biztonságra helyezték a hangsúlyt a szakvezetők. A 4-4 védő itt is, ott is, ennek köszönhetően fölényben voltak a támadókkal szemben, és úgy tűnt, mintha mindkét csapat arra játszana, várna, hogy a másik hibázzon.

Az első játékrész, bár jó színvonalú volt, de néhány lövésen kívül arról marad emlékezetes, hogy Ahodikpe elhibázta a DVTK legnagyobb helyzetét, mondhatni a meccs egyetlen hazai ziccerét.

Fordulás után

A térfélcserét követően egy pörgősebb Újpest futott ki a pályára, és bár nem arról szólt a meccs, hogy a lila-fehérek kapujuk elé préselték volna a DVTK-t, de a vendégek előtt egyre több helyzet adódott. A 60. perc táján több is (Kethevoama bombájánál a kapufa mentett), de az Újpest gólja csak nem akart megszületni.

A második játékrész derekán másodszor szervezte át csapatát Szentes Lázár (először az első félidő középén, amikor Kabátot sérülés miatt kellett lecserélni), amikor védő helyett csatárt küldött a pályára. Igaz, ez nem járt azzal, hogy a négyvédős játékával szakított volna az Újpest, Pollák húzódott hátra, de papíron támadóbb szellemű lett a lila-fehér gárda.

Ettől be is melegedtek a vendég drukkerek, akiknek egy jelentős része félmeztelenre vetkőzve szurkolt jó néhány percen át. Az újpesti csatárok számának növekedésével azonban nem nőtt egyenes arányban a kidolgozott helyzetek száma, mert a hazai védők figyelme mintha erősödött volna az utolsó negyedórára. Nem mellékesen azért a DVTK támadójátékában is benne volt a veszély, még ha ziccerek kialakításáig nem is jutottak el a hazaiak.

Az utolsó tíz percben egy kis átrendeződés történt a lelátón, a diósgyőri ultraszektor átvonult a déli kanyarba, hogy a lehető legközelebb legyen a rivális táborhoz. A háromszektornyi különbséget azonban egyik fél sem tudta leküzdeni, a biztonságiak munkájának köszönhetően, így a lelátón nem került sor összecsapásra.

A pályán is ,,csak” meccsszerűre, izgalmasra, de gól nélkülire, jó kapusteljesítményekkel. A 0-0 a piros-fehéreknél okozott nagyobb örömöt, a lila-fehéreknél pedig egy sorozat megszakadását. No, nem a veretlenségit, csak azt, hogy az idén ez volt az első olyan meccsük az újpestieknek, amikor nem tudtak ellenfelük kapujába találni.


 • Diósgyőr – Újpest 0-0. Percről percre, jegyzőkönyv
  Élő közvetítésünket visszaolvasva újra végigizgulhatja a remek mérkőzést.
 • Edzői nyilatkozatok a DVTK – Újpest bajnoki után
  Sisa Tibor, a DVTK vezetőedzője szerint a 0-0 ellenére is egy nézhető, jó iramú meccs volt az Újpest elleni bajnoki.
 • Ön szerint ki volt a DVTK – Újpest mérkőzés embere?
  A volt listavezető Újpest ellen játszott gólnélküli döntetlent a DVTK. A védőket vagy a támadókat dícséri a meccs után? Szavazzon!
 • Újpesti vonulás, rendőri intézkedés
 • A labdarúgó Soproni Liga állása
  A DVTK az Újpest ellen szerzett egy ponttal továbbra is a tabella 14. helyén áll, de már 10 ponttal.
 • A labdarúgó Soproni Liga sorsolása
  A Soproni Liga eddigi eredményei és a következő fordulók párosítása, órarendje.
 • A DVTK házi góllövőlistája
  Az Újpest ellen az idei bajnokságban harmadszor  maradt gólképtelen a DVTK, igaz, másodszor sikerült kapott gól nélkül hozni a meccset.
 • Sárga és piros lapok
  A DVTK játékosai közül senki nem kapott “lapos” figyelmeztetést.
 • A 2008-2009-es szezon képei
  Képek és videók a DVTK 2008-2009-es szezonjáról. Nézze vissza az eseményeket!
 • Az ÉM osztályzókönyve
  Az Észak-Magyarország osztályzatai játékosra és mérkőzésre lebontva.


 • További hírek a boon-sportoldal kategóriából

  Sporthírek