boon-sportoldal

2010.03.17. 14:04

Már tegezőviszonyban

<p>Orfű, Miskolc - A Full-Gas Racing Team kettőse ismerős pályára tért vissza az elmúlt hétvégén, és nem is sikerült rosszul a 7,1 km-es pályán az a bizonyos öt kör. Mikiék az abszolút harmadik helyen értek célba az idei Grepton Kupán.</p>

„ Az autóval való ismerkedésre szántuk az orfűi versenyt, ugyanis hiszem, hogy egy szimpla teszten nincs akkora nyomás az emberen, mint egy éles meccsen." - nyilatkozta Kazár Miklós. "Más az óra, és a versenyzőtársak ellen autózni nézők előtt! Új az autónk, új a csapatunk és másfajta itinert használnunk; azaz volt miben és mivel összeszoknunk. A viadal elején voltak hibák, ám a végére egyre kevesebb baki csúszott be, ezért komoly eredménynek tartom a dobogós helyünket. Hogy milyen következtetést lehet ebből a továbbiakra levonni? Talán annyit, hogy nem leszünk utolsóak. Egyébként abszolút nem voltam rozsdás és idényeleji formában, hiszen nagyon sokat készülök a szezonra. A verseny egyébként rendkívül jó volt, de ez igaz a versenyautóra is. Sosem mentem ilyen jó autóval! De tényleg. Az külön öröm volt, hogy a meccs másnapján ott tudtunk maradni tréningezni. Most pedig jöhet, vagy ha úgy tetszik folytatódhat a pályafeldogozás, a tervezés, a fizikális- és szellemi felkészülés. Szeretnénk úgy odaállni az Eger rali és a 2010-es év rajtjához, hogy elmondhassuk; nem rajtunk múlik! Nem lesz kis feladat ez a bajnokság, de talán nincs a versenyzőkön olyan teher, mint a WRC-vel való versenyzések idején.

Egerben is!

A navigátor, Szőke Tamás is bizakodó, és hisz az elvégzett munkában.

„A téli álom után nagyon jó, mondhatni tökéletesen szervezett versenyen vagyunk túl!" - mondta a "jobb1" tulajdonosa. "Az autó az elején egy picit nyers volt, de a végére nagyon összebarátkoztunk. Jómagam nagyon nagy következtetéseket nem vonnék le az eredményekből – a mienkből sem. Úgy érzem, hogy talán Asiék lehetnek a felkészülési időszak hajrájában, de van még szűk két hét, hogy nyugodt szívvel mindenki oda álljon az egri rajtba. Hétfőn még teszteltünk és még van egy tesztünk az egri start előtt is. Úgy gondolom, hogy az elvégzett munkának meg kell, hogy legyen az eredménye. Már Egerben is!”   

GREPTON KUPA 2010, Orfű
1. Asi, Pikó (Mitsubishi Lancer Evo IX) 18 10"58           
2. Turán, Zsiros (Mitsubishi Lancer Evo IX) 18 32"5
3. Kazár, Szőke (Mitsubishi Lancer Evo IX) 18 47"91
4. Hideg, Kismődi (Mitsubishi Lancer Evo IX) 18 49"56
5. Ifj. Ranga, Czakó Janek  (Mitsubishi Lancer Evo IX) 19 01"72

(JLI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!