GOLF – Hamarosan nyit a világ legnagyobb golfpályája

Még ebben az évben megnyitja kapuit a világ legnagyobb golfpályája Ausztráliában, amely 1365 kilométer hosszan terül el a kontinens sivatagjában, és 18 városon halad keresztül – jelentették be a szervezők kedden.

A Nullarbor Links elnevezésű pálya – amely két időzónán megy keresztül, és hosszabb, mint Nagy Britannia – még ebben a hónapban elkészül, és október 22-én már versenyt is rendeznek rajta. “Nagyon izgatottak vagyunk. Nagyon sok időt és energiát fektettünk bele” – mondta a projekt elnöke, Don Harrington az AFP francia hírügynökségnek.

“Ez a világ leghosszabb golfpályája. A terep is egyedi, mindenki számára tartogat valamit” – tette hozzá a szakember. A pálya ötlete öt éve fogalmazódott meg “egy sör mellett”. A játékosok megjátszanak egy lyukat, majd tovább mennek a következőhöz, amely nem ritkán 100 kilométerre van. A játékosokat természetesen átszállítják egyik helyszínről a másikra. Négy-öt napba telik végigjátszani a pályát, és minden játékos kap egy oklevelet a játék végén. Az első és az utolsó lyuk a pályán 1365 kilométerre fekszik egymástól.

Minden lyuknál lesz egy-egy látványosság, például: bálna les, ősi fosszíliák, valamint birka telepek. “Nagy a történelmünk, és mindenből láthatunk egy kicsit golfozás közben” – magyarázta Harrington. “Az ausztrál golftársadalom és a turisztikai hivatal is támogatja elképzelésünket” – fogalmazott az elöljáró.

A golfozóknak nem árt pontosnak lenniük, mert ha kiütik a pályáról a labdát, akkor a sivatagból nehéz lesz visszaterelni a játékszert a füves területre.