Gödörbe taszított Gödöllő

Drukkerek
Drukkerek
Nyíregyháza – Noha nem volt eleve esélytelen a rivális Gödöllő otthonában a Betonút-NRK, sokan meghökkentek azon, hogy a nyíregyházi röplabdás hölgyek négy játszmában nyertek az NB I. Ligabajnokság keresztjátékának utolsó előtti fordulójában. Program. A forduló menetrendje. [.pdf – 26KB]

– Nyugodtan kijelenthető: noha két pont jár a sikerért, ez lényegesen több volt egyetlen győzelemnél – szögezte le elöljáróban Ludvig Zsolt, a Betonút-NRK vezetőedzője. – Mivel a Vasas három játszmában legyőzte a listavezető BSE együttesét, a gödöllői meccsen eldőlt, hogy melyik csapat a harmadik és a negyedik a tabellán a forduló után.

A Vasas ellen már a második helyért játsszunk, aminek a rájátszás szempontjából nagy a jelentősége.

A szakvezető dióhéjban felidézte az emlékezetes diadal részleteit is:

A bajnokság állása:

1. BSE
2. Vasas
3. Betonút-NRK
4. Gödöllõ
5. Miskolc
6. Kaposvár
7. Tatabánya
8. Nirvana-TFSE

– Kicsit késve foglalhattuk el az öltözőt egy kézilabdameccs miatt, ám a közjáték nem zavart meg bennünket. Szépen kezdtünk, 5:0-ra elhúztunk, és a kisebb megtorpanásokkal együtt hoztuk az első két szettet.

A mi akaratunk érvényesült, nem kellett alkalmazkodnunk a gödöllőiek játékstílusához. A harmadik játszmában sokat hibáztunk, szépített az ellenfél, utána viszont újítottunk, és bár a hajrában a 24:19-es vezetésünknél kiengedtünk (24:23-ra feljöttek a gödöllőiek), nem ismétlődött meg a BSE elleni, két évvel ezelőtti rémálom.     

Sok ünneplésre nincs idő, hamar túl kell lépniük a szombati találkozón, hiszen szerdán újabb rangadó következik: 17 órától a Vasas lesz a vendég a bujtosiban.

– Hatalmas presztízsmeccsre van kilátás, ráadásul jelentős a restanciánk a Vasassal szemben. Aki nyer, második lesz, a vesztes a harmadik helyen zárja a keresztjátékot. Ez a rájátszás szempontjából lényeges, hiszen mindkét fél szeretne minél többször játszani hazai pályán. Már csak ezért is érdemes kilátogatni a bujtosiba, számítunk szurkolóink biztatására.

– Ladányi Tóth Lajos –