Gödöllőn is bezár a rádió – betelefonált az élő adásba a polgármester

Március 1-vel elhallgat Gödöllőn a város rádiócsatornája. A RádióAktív 93.6 utolsó adásnapján, hétfőn este Gémesi György polgármester betelefonált az élő adásba, megköszönte a dolgozók munkáját, és ígéretet tett arra, hogy dolgozni fog a megoldáson – értesült a Független Hírügynökség.

Búcsúzkodtak a műsorvezetők és a hallgatók hétfőn a gödöllői RádióAktív 93.6 honlapján és élő műsorában. Az anyagi gondokkal küszködő csatorna kedden, március 1-jén végleg megszűnik. Bár a szakemberek mindent megtettek a fennmaradásért, az elmúlt hónapokban bebizonyosodott, hogy az eddigi konstrukcióban nincs lehetőség a további működtetésre még akkor sem, ha a város számára fontos tájékoztatási csatornát jelentett – olvasható a rádió honlapján.

Hétfőn este fél 9 körül a műsorvezető a hallgatók telefonhívásaira válaszolt, és egyikük azt mondta: szeretné megtudni a polgármester véleményét is az ügyről. Pár perccel később élő adásban telefonált be a műsorba Gémesi György. A gödöllői polgármester elmondta: amire nincs pénz, azt nem lehet működtetni, a város pedig jelenleg nem teheti meg, hogy milliókat nyomjon a rádióba. A nehéz gazdasági helyzetben annyira beszűkült a reklámpiac, hogy a további finanszírozás már nem volt megoldható. A városvezető hozzátette: a hallgatók valószínűleg azt sem tudták, hogy a rádió munkatársai az utóbbi időben már 0 forintért dolgoztak. A polgármester megköszönte nekik, hogy ilyen körülmények között is szívvel-lélekkel végezték a munkájukat, hiszen ők tartották életben eddig a csatornát. Tovább azonban már nem lehet kihasználni senkit – fogalmazott a polgármester.

Gémesi György elmondta: bízik benne, hogy Gödöllő csak átmenetileg marad saját rádióállomás nélkül. A polgármester megígérte: mindent elkövet azért, hogy amint a financiális lehetőségek adottak lesznek, valamilyen formában megoldást találjon. A településvezető azt sem tartotta kizártnak, hogy ha ezen a frekvencián nem lehet újra műsor, akkor esetleg egy gödöllői kistérségi rádiót indítanak.

A rádió honlapja: http://radioaktiv936.hu/