Gluténmentesen is finomat

Kovács tamás
Kovács tamás
Mezőcsát – Nagy körültekintést kíván az élelmezés, de így is igyekeznek megtalálni a finom ízeket.

Sajnos egyre többen panaszkodnak gyermek és felnőtt korban is kialakuló lisztérzékenységre. Így történt ez Kovács Tamáséknál is, akinek neje és gyermeke szenved tőle. Nagy körültekintést – és nem kis anyagi áldozatot – kíván az élelmezés, de így is igyekeznek megtalálni a finom ízeket. A gluténmentes muffinhoz 13 dekagramm rizsliszt, 7 dekagramm cukor, fél csomag sütőpor, fél csomag vanília, 1 deciliter tej, 0.4 deciliter olaj és 1 darab tojás szükséges. Ez az adag mintegy 15 darab muffin sütéséhez elegendő.

A hozzávalókat turmixgéppel összekeverjük, muffinformába adagoljuk és 15 perc alatt körülbelül 180 fokon megsütjük. (A sütőpor és vanília lehetőleg gluténmentes legyen.)

– ÉM –








hirdetés