Giulio Andreottit kórházba szállították

Giulio Andreottit kórházba szállították
  Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti: Róma, 2012. május 3., csütörtök (MTI) – Kórházba szállították a 93 éves Giulio Andreottit, volt hétszeres olasz kormányfőt.

Az elmúlt évtizedek olasz történelmének egyik legfőbb szereplőjét a római Gemelli-klinika intenzív osztályán ápolják. Súlyos légzési zavar miatt, sürgősen szállították kórházba római otthonából.
Állapota az intenzív osztályon javult és nincs életveszélyben – tudta meg az Ansa hírügynökség. Az Ansa hozzátette, hogy a Gemelli-klinika orvosai optimisták. Az 1919 januárjában született Andreotti a 20. századi olasz politika egyik meghatározó szereplőjének számít. 1948 óta a római parlament tagja. Politikai tevékenysége végigkísérte az egykori olasz Kereszténydemokrata (DC) párt történetét. 1991-től örökös szenátor. Hét alkalommal töltötte be a miniszterelnöki tisztséget, nyolcszor volt védelmi miniszter, ötször külügyminiszter. Tízéves bírósági per után bizonyítékok hiányában 2003-ban felmentették a maffiával való szövetkezés vádja alól.