Helyi közélet

2013.12.10. 12:57

Oklevelet kaptak az állam nagykövetei

Miskolc - „Önök lesznek az állam nagykövetei" – így köszöntötte az ügyintézőképzés végzőseit dr. Stiber Vivien.

Miskolc - „Önök lesznek az állam nagykövetei" – így köszöntötte az ügyintézőképzés végzőseit dr. Stiber Vivien.A kormányhivatal még februárban indította el kormányablak ügyintézőképzését, amely kedden oklevél átvétellel zárult. Közel 250 felsőfokú hallgató végezte el ezt a képzést, amelyet uniós forrásból finanszíroztak. Dr. Stiber Vivien, a megyei kormányhivatal vezetője ünnepi beszédében hangsúlyozta: a hazai közigazgatás megújulásában kiemelt szerepe van a humánerőforrásnak, és a képzésnek köszönhetően modern, felkészült ügyfélszolgálattal találkozhatnak az állampolgárok.

A képzésre egyébként 950-en jelentkeztek, ebből 197-en jutottak be a középfokú, míg 250-en a felsőfokú oktatásra, amelyet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem felügyelt. Dr. Méhes Tamás, az egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézetének vezetője arról beszélt, hogy országos szinten 4000 hallgatót képeztek, akiknek 29 tantárgyból kellett vizsgát tenniük.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában