Gipszkartonnak, ülésnek és szemétnek álcázták a cigit

Akt.:
Gipszkartonnak, ülésnek és szemétnek álcázták a cigit
Gipszkartonnak, ülésnek és szemétnek álcázták a cigit
Miskolc – 35 ezer doboz adójegy nélküli cigarettát és mintegy 25 ezer doboz cigarettának megfelelő vágott dohányt foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal néhány óra leforgása alatt két olasz és egy magyar férfitól szerda délután Borsod megyében.

Mindhárom férfi különböző módon próbálta meg álcázni az illegális szállítmányt. – tájékoztatott Varga Zoltán, a NAV Észak-magyarországi Regionális VP Főigazgatóságának sajtóreferense. Az egyik olasz gipszkarton lapok közepét kivágva alakított rejtekhelyet a cigarettáknak, a másik üléseknek álcázta a szállítmányt, a magyar férfi pedig szemeteszsákokba bújtatva fuvarozta az árut. A lefoglalt áruk értéke 30 millió forint.

Időben és térben is közel buktak meg egymáshoz az illegális dohányáruval a férfiak. Szerda dél előtt nem sokkal a mezőcsáti lehajtónál igazoltatták a magyar rendszámú pickup-ot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Főigazgatóságának munkatársai. A csomagtérben 17 fekete szemeteszsák volt. A járőröknek az igazoltatott férfi ennek megfelelően azt is mondta, hogy szemetet szállít. A csomagok átvizsgálásakor azonban kiderült, hogy a zsákokban valójában előre kiporciózott fogyasztási dohány van. A férfit előállították, a mintegy 3 és fél millió forint értékű vágott dohány pedig lefoglalta a NAV.

Néhány óra leforgása alatt

Néhány perccel és kilométerrel arrébb, a 3-as számú főút harsányi elágazásánál igazoltattak a pénzügyőr járőrök egy olasz rendszámú kisteherautót. A platón több tucat gipszkarton lap volt. A lapok között kialakított rejtekhelyen összesen 15500 darab adójegy nélküli cigarettát találtak a pénzügyőrök Ezt az autót is bekísérték a miskolci igazgatóságra. Még be sem értek vele a járőrök, amikor újabb nagy cigarettaszállítmány akadt fenn a pénzügyőrök hálóján. Egy újabb olasz rendszámú kisbusz. Ezt az M3-as autópályán igazoltatták a Nemzeti Adó- és Vámhivatal járőrei. Ennek a kisbusznak az utastere volt átalakítva. Az üléseket megemelték, azok ülőrészét pedig kiszedték. Így csaknem 20 ezer doboz, több, mint 15 millió forint értékű adójegy nélküli cigarettát tudtak elrejteni a kisbuszban.
Így összességében néhány óra leforgása alatt 35 ezer doboz illegális cigarettát és 25 ezer doboz cigarettának megfelelő vágott dohányt foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod megyében. Az eljárás valamennyi esetben folyamatban van. Az ügyek vizsgálatát a pénzügyi nyomozók vették át.

ÉM


Cigicsempészekre csapott le Borsodban a NAV

Miskolc – Borsod-Abaúj-Zemplén megyei útjain szerda délután három különböző helyen csaptak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai illegális dohány szállítmányokra. A lefoglalt áruk értéke 30 millió forint.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .