Gimnáziummal működik együtt a DVTK

Szabó Tamás, a DVTK labdarúgócsapatát működtető DFC Kft. ügyvezető igazgatója
Szabó Tamás, a DVTK labdarúgócsapatát működtető DFC Kft. ügyvezető igazgatója - © Fotó: Homoky György
Miskolc, 2015. július 10., péntek (MTI) – Együttműködési megállapodást kötött pénteken a diósgyőri sportegyesület, a DVTK és a Diósgyőri Gimnázium, mindkét fél ettől évtizedes kapcsolatuk erősítését várja.

Szabó Tamás, a DVTK ügyvezetője a megállapodás aláírása előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta: céljuk, hogy Miskolc minden fontos közintézményével együttműködési megállapodást kössenek, ezzel is növelni szeretnék a DVTK elfogadottságát, azt, hogy a sportklub “társadalmi beágyazottsága minél nagyobb legyen és effektív haszna legyen a partnereknek”.

A klubvezető a Diósgyőri Gimnáziummal kapcsolatban úgy fogalmazott, az intézmény évtizedek óta Miskolc sportéletének egyik meghatározó oktatási intézménye. Számos, később élvonalbeli, válogatott sportoló, labdarúgó, kosárlabdázó, tájékozódási futó tanult itt, olyanok, akik a DVTK-ban kezdték pályafutásukat.

Mint mondta, a sport mindig fontos szerepet játszott a gimnázium életében, a mostani megállapodás pedig elősegíti, hogy a DVTK sportolói a tanulás mellett a versenysportban is kiemelkedő eredményeket érjenek el.

Péter Barnabás, a gimnázium igazgatója azt emelte ki, hogy egy már meglévő, komoly együttműködést ez a szerződés még jobban kiteljesít, hatékonyabbá tesz, szervezett keretek közé kerül mindaz, ami eddig az edzők és a tantestület közös érdekén alapult.

Emlékeztetett arra, hogy az iskola arculatának meghatározója a sport, és a jövőben is erre törekednek.

Szólt arról, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) úgynevezett köznevelési típusú sportosztályok indítását kezdeményezte, Miskolcon a Diósgyőri Gimnázium vállalja fel a potenciális élsportolók tanulmányi hátterének biztosítását. Egyúttal hozzátette, hogy ez a város sportprogramjának része is.

A megállapodás lényegéről szólva a gimnázium igazgatója azt emelte ki, hogy a tantestület még jobban megismerje a DVTK törekvéseit, ugyanakkor pedig az edzők első kézből tájékozódjanak a sportoló diákok tanulmányi előmeneteléről, iskolai tevékenységéről.

A fizikai felkészítés, a taktikai gyakorlás, a nevelés, a tanulás egyaránt nagyon fontos a fiataloknak, az együttműködésnek köszönhetően összhangba kerül a tanulás és a sportolás – hangoztatta, hozzátéve: az iskola rendjét úgy alakítják, hogy a legkiválóbb diákok az edzéseket akár délelőtt is látogathassák.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s