Gigantikus koncertek a klímaváltozás ellen – Madonna és a Genesis is fellép

Madonna, a Genesis, James Blunt és a Red Hot Chili Peppers is fellép július 7-én a londoni Wembley Stadionban azon a Live Earth nevű koncerten, amellyel a szervezők a klímaváltozás ellen hívják fel a figyelmet.

A londoni stadionban összesen tizenhét előadó – köztük még a Foo Fighters, a Duran Duran, a Snow Patrol és a Razorlight – ad koncertet, de a brit főváros mellett párhuzamosan Johannesburg, Rio de Janeiro, Sanghaj, Sydney and Tokió is helyet ad az összesen több mint száz fellépőnek. Hétfőn megerősítette szereplését a Beastie Boys, David Gray, Damien Rice, John Legend, a Black Eyed Peas, a Bloc Party, Corinne Bailey Rae, a Keane és Paolo Nutini. A koncertekre szóló jegyekre péntektől egy internetes oldalon lehet jelentkezni, egy ember maximum két belépőt vehet április 18-tól darabját 55 fontért (20 ezer forint).

A Live Aid-re emlékeztető gigantikus esemény egyik főszervezője az egykori amerikai alelnök, Al Gore, aki reméli, hogy több milliárd nézője lesz a koncerteknek. A jegyekből származó bevétel három környezetvédelmi alapítvány számláját gyarapítja majd.