Gigantikus busát fogott egy borsodi horgász Lázbércen

Akt.:
Gigantikus, emberméretű busát fogott egy borsodi horgász Lázbércen
Gigantikus, emberméretű busát fogott egy borsodi horgász Lázbércen - © Fotó: 444.hu
Lázbérc – Rettentő nagy busát fogott szombat este a Lázbérci víztározón Boros Tibor: a hal 135 centi hosszú, 105 centi haskörméretű és durván 80 kilós.

Boros Tibornak a hal elképesztő méretéhez képest kifejezetten hamar, másfél óra alatt sikerült kifárasztania, majd kifognia a busát a Kazincbarcikához közeli víztározóból – írja a 444.hu.

Az ilyen nagy fogásoknál ritkaság, ha hivatalos személy is látja a halat, de ez itt adott volt, mert a horgászt a fárasztáskor a tározó egyik halőre és a helyi horgászegyesület elnöke segítették. A busa pontos tömegét ennek ellenére nem tudni, mivel nem volt náluk ilyen teherbírású mérleg.

A horgász a zsákmányt a végén elajándékozta, a halat egy otthoni szobai mérlegen próbálták lemérni, így 78 és 81 kiló körüli értékek jöttek ki. Az biztos, hogy a parton 135 centi hosszúnak és 105 centi körméretűnek mérték.

Boros Tibor így foglalta össze az átélteket:

Nem volt nehéz fárasztás, csak türelem kellett hozzá sok. Szép élményt adott, valószínűleg életem fogása volt. Sajnálom így utólag, hogy nem hitelesen mértük, de nem vagyok rekordhajhász, így nem igazán foglalkoztatott a dolog.”

A hivatalos magyar busarekord – ami könnyen lehet, hogy egyben világrekord is – 77,5 kilós, a halat Deim János , a törökszentmiklósi horgászegyesület elnöke fogta a Tiszán 2009-ben.

Forrás: 444.hu.


giga
Szentes - Elképesztő méretű, 217 centis harcsa akadt horogra június 3-án a Gerecz tavon. A horgász, Petrovszki Gábor elmesélte, hogy másfél óra fárasztás után tudták csak partra húzni, de a súlyát nem tudják, mert nem emelték ki a vízből, helyette visszaengedték. Forrás: blikk.hu. Ma...

Forrás: borsonline.hu
Hatvan - A szaklapok szerint Baranyi Béla teszthorgász történelmet írt ezzel a 40,4 kilós monstrummal. A gigapontyot Béla legalább háromnegyed órán át fárasztotta, mire ki tudta húzni a vízből - elmondásra szerint nagyon sok kitartásra volt szükség az akcióhoz, ami a hal méreteit tekintve nem is cso...A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .