Sport

2015.11.13. 14:45

Diósgyőri élmények Nápolyban: pizza, zsuga, sztrájk, ja és pisztoly...

Miskolc, Nápoly - Egy másik sztrájk keresztbe tett a diósgyőri kosarasok hazautazásának.

Miskolc, Nápoly - Egy másik sztrájk keresztbe tett a diósgyőri kosarasok hazautazásának.Boldogan indult el haza, pénteken reggel nápolyi szálláshelyéről, San Mauro hotelből az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata, azok után, hogy előző este Európa Kupa meccset tudott nyerni nagy riválisa ellen, a Mapei DIKE Napoli vendégeként, 60-53-ra. Az Aeroporto Internazionale de Napoli feliratot tartalmazó épületbe érve, a nemzetközi repülőtéren egymást érték a meglepetések, előbb egy kellemes, aztán a többi...

Egy-egy szál vörös gerberát kaptak a játékosok a repülőtér ajtaján túljutva, mint kiderült: Olaszországban a november 13-át a Kedvesség világnapjaként tartják számon, és ennek jegyében történt a szívélyes fogadtatás. Mosolygott is mindenki ezerrel, de a diósgyőri játékosok boldogsága csak egy bő órán át tartott, mert kb. 20 perccel a Nápoly – Róma közötti repülőjárat indulása előtt kiderült: az a gép, amelyikre a jegyeik szólnak, nem száll fel. Ugyanis a ,,jó példa” ragadós, a német Lufthansa légitársaság sztrájkja után (emiatt kellett egy nappal hamarabb, még kedden útra kelnie a DVTK-nak), annak a légi közlekedési társaságnak a dolgozói is munkabeszüntetést hirdették, amelyre átfoglalták a DVTK-sok jegyeit. Az Alitalia szakszervezete ,,rendes módon” a nemzetközi járatok közlekedését nem bénította meg, az egynapos, éppen péntekre eső sztrájk viszont a belföldi járatokét igen, így a Nápoly – Róma járat sem indult.


A zsugázás egy pizza partyba torkollott | Fotó: Berecz Csaba


Szervezkedés kezdődött, és először úgy volt, hogy Milánón keresztül Bécsbe érkezéssel ér véget a repülgetés, és hogy innen majd busszal megy haza a csapat. Biztos csak az volt, hogy több órás kényszerű várakozást kénytelenek elszenvedni a kosarasok, amit egy részük kártyával, kocsma póker nevű játékkal próbált elütni. A zsugázás nem sokkal később egy pizza partyba torkollott, így mindenki gazdagodott azzal az élménnyel, hogy a pizza őshazájában megkóstolhatta a méltán népszerű étket.


Szabó István, a diósgyőri kosarasok technikai vezetője, a háttérben ​rendőr, oldalán övtáskával, benne pisztollyal | Fotó: Berecz Csaba


Amíg a játékosok falatoztak, addig a csapat technikai menedzsere, Szabó István a repülőjegy iroda előtt sorakozott. Az ügyintézés három ablaknál folyt, csiga lassúsággal. Több százan vártak az ablak előtt, ki türelmesebben, ki nem. Utóbbiak között akadt olyan, aki ordibálással, az iroda ablaknak ütlegelésével próbálta felgyorsítani a bent ülők munkáját – sikertelenül. Hogy a türelmetlen embereket megfékezzék két rendőrt vezényeltek az iroda elé, akik fehér övtáskával érkeztek, benne pisztollyal. Ettől ,,nyugodtabb” lett a hangulat, de a sor változatlanul nem haladt, óránként csak 1 métert, így kiderült, hogy a Nápoly-Milanó-Bécs-Miskolc utazást nem tudja abszolválni a csapat, hiszen ennek a startja 13.55-kor lett volna, és a diósgyőri technikai menedzser ennek az időpontjában még méterekre volt a repülőjegy iroda ablakától. Úgyhogy 14 órakor azt tűnt a legvalószínűbbnek, hogy csak szombaton repülnek haza a DVTK játékosai, akik így a szabadidejüket bukták. Ugyanis alapesetben – a válogatott Eb-selejtezője miatti bajnoki szünetre való tekintettel – hétfőig kaptam volna kimenőt, ami a Napoli otthonában elért győzelemmel keddre változott. Nem voltak boldogok a kosarasok, de csapatkapitányuk, Czank Tímea, aki nem a Kedvesség világnapja miatt mosolygott, miközben összefoglalta a lényeget: ,,ha nem nyertünk volna csütörtökön este, lehet, hogy hozzám is rendőrt kellett volna hívni, hogy lenyugodjak.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!