Gettós Katalin: mit mond a MIK?

Gettós Katalin: mit mond a MIK?
Miskolc – A Katalin utca kezd brooklyni feelinget árasztani, nem mellesleg gyakran fullasztó a hajléktalanok, arra járók és a macskáktól származó vizeletszag. A problémát a MIK-nek is továbbítottuk. Íme a válaszuk…  

A Katalin közben található üres telek magántulajdon, s a jelenlegi állapot kialakulása a környéken lakóknak és az itt átjáróknak köszönhető. A terület szomszédságában lévő önkormányzati épületben lakók magatartását a Házkezelőségünk ellenőrzi és figyelemmel kíséri.

A hivatkozott, Katalin közzel határos ingatlan mellett található egy társasház, amelynek a közös képviseletét Társasházkezelőségünk látja el. A társasház megnevezése: Zsolcai kapu. 22. sz társasház. Tulajdonviszonyok a házban: 6 db nem lakás, 2 db lakás. Önkormányzati tulajdon: 7,3% Magántulajdon: 92,7%.
A társasház részét képező telekrész önmagában nem forgalomképes, nem megosztható. Tovább értékesíteni, csak a társasház részeként és beépítésre lehetne. Közös képviseletünk erre a területre vonatkozóan értékbecslést kért és ilyen irányú javaslattal éltünk a beszámoló közgyűlésen. A tulajdonosok a javaslatunkat azonban egyelőre elvetették.

A terület eltakarására, az elmúlt év őszén nádszövetet tetettünk fel a kerítésre. Sajnos az elszaporodott macskapopulációval nem nagyon tudunk mit kezdeni, mivel a környéken élők rendszeresen élelemmel látják el őket. A kerítésen belülre került szemetet nem a társasház tulajdonosai termelik, hanem az utcáról és a szomszédos épületből dobálják be. Az itt található hulladékot a beérkezett jelzések alapján feltakaríttatjuk, és a növényzetet is időnként lekaszáltatjuk.

Miskolc, 2008. június 19.

MIK Miskolci Ingatlangazdálkodó Zrt.

Előzmény:

  • Katalin utca: a “gettó erre szült”
    Olvasóink már többször jelezték, hogy a Katalin utca kezd brooklyni feelinget árasztani, nem mellesleg gyakran fullasztó a hajléktalanok, arra járók és a macskáktól származó vizeletszag. Utánanéztünk.  

Kapcsodó cikkek:

  • Horogkereszt és fekália Leopold a Galagonya utcában, Miskolcon  
  • Szemétdomb és pitbull
  • Leopold a belvárosban Leopold a miskolci bevárosban 2008.06.03.
  • Lillafüredi üregi szemetesek Leopold Lillafüreden 2008.05.28.
  • Cseppkőbarlang a Tiszain  
  • MÉH és szeméttelep határolja