„Égerházi Imre, a debreceni festő”

Debrecen – Figyelemreméltó kiállítással tisztelegnek hamarosan Égerházi Imre (1925–2001) festőművész emlékének: az alkotó csaknem negyven, debreceni tematikájú művét mutatják be március 25-étől a cívisvárosban.

Az „Égerházi Imre, a debreceni festő” című emlékkiállítás megnyitóját március 25-én, vasárnap 11 órakor tartják a DOTE Elméleti Galériában (Debrecen, Nagyerdei krt. 98.). A tárlatot Vitéz Ferenc művészeti író, főiskolai docens nyitja meg, s a Djabe zenekar is közreműködik az ünnepségen.

A kiállítás március 25-étől április 13-áig, naponta 8 és 20 óra között várja a látogatókat az Elméleti Galériában, majd, április 14-től 27-éig a Debreceni Egyetem Élettudományi Galériában, május 3-ától 22-éig pedig – kedd és vasárnap kivételével naponta 13-18 óráig – Hajdúböszörményben, a Sillye Gábor Művelődési Központ és Közösségi Házban tekinthető meg.

A kiállításokat Cserép Zsuzsanna és Égerházi Attila szervezte (Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Közművelődési Titkárság, Kulturális és Szervezési Iroda; Gramy-H Reklámügynökség Kft.). További információ: www.egerhaziimre.hu