Friss hírek

2009.02.02. 20:20

Meghalt a "Playmobil apja"

<p>Hetvenkilenc éves korában meghalt Hans Beck, a világszerte népszerű Playmobil játékfigura tervezője - jelentette be hétfőn a játékot gyártó német cég. Az 1974-ben bemutatott kis műanyag figurákból eddig több mint kétmilliárd darabot adtak el az egész világon.</p>

Hans Beck január harmincadikán halt meg egy súlyos betegség után, de váratlanul - közölte az általa tervezett Playmobil figurákat gyártó Brandstatter csoport.

Beck három éven át dolgozott a kis játékfigurák megtervezésén, amelyet az 1971-es olajválság hatására akart gyártani az addig inkább nagy, és így sok műanyagot igénylő játékokat készítő cég. A figurákat eredetileg csak kiegészítőnek szánták különböző járművekhez, de végül a mozgatható karral, lábbal és fejjel rendelkező figurák váltak a fő termékké.

A gyerekkézbe tervezett, 7,5 centiméter magas Playmobil figurák arcát gyerekrajzok alapján készítették el. A játékot 1974-ben kezdték el árulni, és hamar világszerte ismertté, és népszerűvé váltak. A cég adatai szerint eddig 2,2 milliárd darabot adtak el a különböző figurákból.

Beck 1999 tavaszán vonult nyugdíjba, miután kiképzett egy tervezőcsoportot a Playmobil továbbélésére. A 2000-es hamburgi világkiállítás német pavilonjában ott volt a szobra a száz meghatározó német személyiséget megörökítő szoborcsoportban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!