Gercsák most mehetne Rióba

Akt.:
Gercsák a holland Pollingot verte az egyéni bronzmeccsén
Gercsák a holland Pollingot verte az egyéni bronzmeccsén - © Fotó: judoinfo
Miskolc, Kazany – A Nemzetközi Judo Szövetség publikálta friss olimpiai kvalifikációs rangsorát.

A 70 kilós Gercsák Szabina (Hell Miskolci Judo Club) a pénteki Európa-bajnoki bronzérmének köszönhetően „átvette” a kontinentális szabad kártyát, vagyis a jelenlegi állapot szerint utazhat(na) a brazíliai ötkarikás játékokra.

Még három van

– Most ott van a játékokon, a kvalifikációs sorozat azonban még nem ért véget – mondta lapunknak az oroszországi Kazanyból Flórusz János, a sportoló edzője.

Gercsák a biztos befutó helytől pillanatnyilag csaknem 400 pontnyira van, egy vagy két bravúros eredménnyel akár ezt is megszerez­heti, de a szabad kártyát el is veszítheti. Számára tehát még nem lefutott ez a „verseny”. A kvalifikációs sorozatból három verseny van hátra: május 6 és 8 között a bakui Grand Slam, május 13 és 15 között az almati Grand Prix, majd május 27 és 29 között a guadalajarai World Masters következik, utóbbin azonban csak a világranglista első tizenhat helyezettjei vehetnek részt.

A kazanyi Eb-n vasárnap a csapatversenyt rendezték. A nők 3–2-re kikaptak a lengyelektől, így vigaszágra kerültek. Gercsák Szabina intésekkel kikapott attól a Katarzyna Klystől, akit hosszabbításos meccsen vert a pénteki negyeddöntőben. A vigaszágon a horvátok 3–2-re nyertek (Gercsák megnyerte meccsét Dakovic ellen), így a hölgyek a 7. helyen zártak.

ÉM-KT


Díjat kapott

Kazanyban szombaton este, az Európai Judo Szövetség által rendezett ünnepélyes vacsorán adták át Gercsák Szabinának a 2015. legjobb európai junior versenyzője díjat. Ezt a következő eredményekkel érte el: junior Eb-Vb-arany, U23-as Eb-arany, bakui Európai Játékok, felnőtt Eb 5. hely.









hirdetés










hirdet�s