Gercsák, Czerlau és Tóth is indul a Grand Prix-n

Budapest, Miskolc – Hatalmas mezőny, benne 43 magyar cselgáncsozó szerepel a budapesti Grand Prix-n.

A judoinfo szaklap tájékoztatása szerint a nemzetközi szövetség jelezte, hogy a nagy érdeklődés miatt három helyett négy küzdőfelületet alakítanak ki a Papp László Budapest Sportarénában, az augusztus 10. és 12. között sorra kerülő megméretésen. A rendező jogán Magyarország minden súlycsoportban négy versenyzőt indíthat, és a hazai szövetség igyekszik élni a lehetőséggel: előzetesen 43 fős csapatot jelölt ki Pánczél Gábor férfi és Toncs Péter női szövetségi kapitány.

A magyar keretben három miskolci sportoló is helyet kapott, a nőknél a Miskolci Judo Club versenyzői, Gercsák Szabina és Czerlau Jennifer egyaránt a 70 kg-osok között lép tatamira, míg a férfiaknál az MVSC-s Tóth Apor a 90 kg-osok között indul.

Az olimpiai kvalifikációs sorozat magyarországi eseményén az előzetes nevezések alapján 89 ország 703 dzsúdósa indul, ami több mint másfélszerese a rekordot jelentő 2016-os mezőnynek. Ráadásul a létszám várhatóan emelkedni fog, mivel többek között a francia és a dél-koreai válogatott nevezése sem érkezett még be.

A kétéves kvalifikáció a májusi kínai Grand Prix-vel kezdődött, Hohhotban 46 ország 361 versenyzője lépett tatamira.

ÉMTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek