Gerald Durrell emléknapja a Miskolci Állatkertben

Akt.:
Gerald Durrell emléknapja a Miskolci Állatkertben
© Fotó: Miskolci Állatkert és Kultúrpark
Miskolc – A világszerte ismert brit zoológus és író teremtette meg az állatkertek természetvédelmi szerepvállalását, amely egy mai, modern állatkert működésének alapköve. A Miskolci Állatkert számára különösen fontos Durrell öröksége, hiszen a világon elsőként 1998-ban ők avathatták fel mellszobrát szoborparkukban.

Munkássága előtt tisztelegve születésének 93. évfordulóján 2018. január 7-én, emléknappal várják látogatóikat, ahol bepillanthatnak Gerald Durrell életébe, munkásságába és természettel való szenvedélyes kapcsolatába.

Fotó: Miskolci Állatkert és Kultúrpark Fotó: Miskolci Állatkert és Kultúrpark ©

Gerald Durrell Indiában a Kalkutta közelében lévő Dzsamsedpurban született 1925. január 7-én, majd gyerekkorában több évet élt családjával Korfu szigetén. A természet iránt érdeklődő gyermek számára a sziget maga volt a paradicsom, itt kezdődött el egész életén át tartó munkássága. Nevét és természetvédelem iránti elkötelezettségét milliók ismerik világszerte a gyermekkoráról, állatgyűjtő expedícióiról és a Jersey-sziget állatkertjéről szóló szórakoztató és hatalmas tudásanyagot magukba foglaló könyveiből. A Miskolci Állatkert január 7-én ebből a tudásanyagból kívánja bemutatni és jobban megismertetni a természettudós Gerald Durrellt a látogatókkal.

Gerald Durrell Jersey síremlék felirata:

Egy szép és zseniális művészeti alkotás újraalkotható, ha el is pusztították.
Amikor azonban egy faj utolsó egyede távozik az élők sorából,
új földnek és új mennyországnak kell születnie mielőtt megláthatunk egyet.” (W. Beebe amerikai természetbúvártól, 1906.)

– Miskolci Állatkert és Kultúrpark –