Fotók: Gépmonstrummal újítják a vasúti pályát Mezőkeresztesnél

Akt.:
A „PM 1000 URM” típusú munkagép működés közben
A „PM 1000 URM” típusú munkagép működés közben
Mezőkövesd, Mezőkeresztes, Mezőnyárád, Nagyút – Egy nagy teljesítményű, hatékony munkagép segíti a Nagyút–Mezőkeresztes–Mezőnyárád vasútvonal felújítását.

A „PM 1000 URM” típusú gép működését Mezőkövesden mutatták be. Az eseményt a MÁV Zrt. a Swietelsky Vasúttechnika Kft., valamint a Duna Aszfalt Kft. szervezésében rendezték meg csütörtökön.

Mindent a gépről

A speciális munkagépet a „Szolgáltatási színvonal javítás a 80-as számú vasútvonalon” című projekt keretében használják a mintegy 42 kilométeres szakaszon.

MAV_PM 1000 URM_munkagep1_mezokovesd_20150903

A rendezvény keretében Bali János, a Swietelsky Vasúttechnika Kft. szakértője ismertette a 270 méter hosszú, 1000 kilogramm súlyú sínpályán közlekedő monstrum technológiáját, legfontosabb paramétereit és működésének fázisait. Elmondta egyebek mellett, hogy a vasútvonal alépítményének javítását végző szerelvény, a kiszolgálóegységekkel együtt hozzávetőleg 900 méter hosszú és egy 12 órás műszak alatt 350–500 méter közötti pályaszakaszt képes felújítani.

MAV_PM 1000 URM_munkagep2_mezokovesd_20150903

A résztvevők a tájékoztató után személyesen, működés közben is megtekinthették a speciális munkagépet, amelynek segítségével jelenleg a Mezőkövesd–Mezőkeresztes közötti pálya jobb vágányának nyílt vonali szakaszait újítják fel.

ÉM


Kellemetlen, de jobb lesz…

Miskolc – Gyorsan akarnak végezni a vasúti pálya felújításával. tovább »

Százhússzal száguldhatnak újra az InterCityk

Budapest, Miskolc – Már júliusban elkezdik a pályafelújítást Nagyút és Mezőkeresztes-Mezőnyárád között. tovább »

Felújítják Nagyút és Mezőkeresztes-Mezőnyárád között a vasúti pályát

Budapest, 2015. július 16., csütörtök (MTI) – A Budapest-Hatvan-Miskolc-Szerencs-Sátoraljaújhely fővonal mintegy 42 kilométeres szakaszán Nagyút és Mezőkeresztes-Mezőnyárád között felújítják a vasúti pályát július 21. és november vége között – tájékoztatta a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-t. tovább »








hirdetés










hirdet�s