Friss hírek

2010.03.26. 15:45

Ma kezdõdnek a határon túli magyar színházi estek

<p>A Kolozsvári Állami Magyar Színház elõadásával kezdõdnek a határon túli magyar színházi estek pénteken Budapesten. Shakespeare III. Richárdja lesz a programsorozat nyitóelõadása a Vígszínházban - mondta a Független Hírügynökségnek Goldschmied József, a szervezõ Égtájak Iroda programigazgatója. Hozzátette, hogy májusig több határon túli magyar színház mutatkozik be, összesen tizenegy elõadást tartanak Budapesten.</p>

Pénteken kezdõdik a Vendégségben Budapesten - Határon túli magyar színházi estek sorozat 12. tavaszi évada Budapesten. Elsõként a Kolozsvári Állami Magyar Színház elõadásait nézhetik meg az érdeklõdõk.

Shakespeare III. Richárdja lesz a nyitóelõadás pénteken a Vígszínházban. 27-én, a Színház Világnapján a Visszaszületés címû produkciót mutatják be a Merlin Színházban. Az elõadás után a rendezõvel, Tompa Gáborral lehet találkozni a kamarateremben.. 28-án Varró Dániel és Presszer Gábor Túl a Maszat-hegyen címû zenés kalandjátékát adják elõ a Pesti Magyar Színházban. Ugyanott lehet megnézni 29-én Ingmar Bergman Suttogások és sikolyok címû darabját.

Áprilisban a Szabadkai Népszínház, májusban pedig a sepsiszentgyörgyi M Studio, a Kárpátaljai Megyei Magyar Dámai Színház és a marosvásárhelyi Yorick Stúdió elõadásait lehet megnézni Budapesten. Összesen 11 elõadást mutatnak be a mostani évadban.

További részletek a www.egtajak.com internetes oldalon olvashatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!