Gépeltérítést hiúsítottak meg egy iráni utasszállító repülőn

Az iráni Forradalmi Gárda szombati bejelentése szerint biztonsági embereik hiúsították meg egy repülőgép eltérítését. A félkatonai szervezet közlése szerint “egy ellenforradalmár” próbált meg hatalmába keríteni egy Szíria felé tartó utasszállító gépet, de a Gárda légi marsalljai közbeléptek, és elfogták.

Az Iran Air állami légitársaság korábban azt közölte, hogy egy zavarodott férfi akarta eltéríteni a Teheránból Damaszkuszba tartó 517-es járatot pénteken. A férfi azt mondta, hogy bomba van a gépen. A társaság szóvivője a Mehr iráni hírügynökségnek azt nyilatkozta: a szíriai fővároshoz közeledve “az egyik utas hamisan azt állította, hogy van nála egy bomba, és követelte, hogy a gép egy másik országban landoljon.”

A szóvivő szerint ekkor “a biztonsági emberek beszélni kezdtek hozzá, majd megnyugtatták, végül lefogták, a repülő pedig leszállt Damaszkuszban.”

Saját honlapján kiadott közleményében a Forradalmi Gárda szombaton már “ellenforradalmárnak” nevezte a légi kalózt, és biztonsági embereit dicsérte “kemény, gyors fellépésükért”. A jelentésekből nem derült ki, hogy hányan voltak az utasszállítón.
– Független Hírügynökség –