Gépátvételen mondták

Gépátvételen mondták
Miközben az autókat átvették az 5. Zemplén Rally-n, a versenyzőket kérdeztük pénteken délelőtt Miskolcon az Autosol Kft. és a Multi-Turbo Kft. telephelyén. &nbsp5. Zemplén Rally 2005.10.14. II.&nbsp5. Zemplén Rally 2005.10.14. III.&nbsp5. Zemplén Rally 2005.10.14. IV.&nbsp5. Zemplén Rally 2005.10.14. V.

Dér Péter, Dér Gábor (88), Suzuki Swift GTI
,,Pécsen másfél kilométert tudtunk versenyezni, mert eltörött az autó féltengelye. Volt dolgunk a két verseny között… Most azt mondhatom: a kocsi jó, a pályák kiválóak. 2003-ban navigátorként vettem részt a zempléni futamon, tehát vezetői szempontból új lesz számomra ez a viadal. Maximum egy-két helyezést léphetünk előre a kategóriában, de igazából tapasztalatszerzés a célunk. Sokakkal ellentétben arra vágyunk, hogy legyen eső és “takony”, ilyen időben ugyanis még keveset versenyeztünk.”

ifj. Ranga László, Czakó Janek (71), Suzuki Ignis
,,Nagyon, de nagyon mocskosak lesznek a pályák. Erre készülünk, a második helyezést feltétlenül meg szeretnénk tartani. Az erdőbényei gyorstól egy kicsit félek, mert eléggé bevállalós és könnyen el lehet dobni az autót. A Hernádvécse viszont tuti, remélem az autó is az lesz az előttünk álló hétvégén.”

Bodolai László, Szentkúti Tamás (43), Opel Astra
,,Számunkra nagy jelentőssége nincs az évadzárónak, célba kell érnünk és akkor megtartjuk a második helyezésünket. Az biztos, hogy kint a pályákon sár lesz, mert a WRC-k felhordják az útra. Egy kicsit sokallom a majd 700 kilométeres etapot, de hát ez van, ezt kell szeretni, és szeretjük is…”

Veszprémi Barna, Kassai Tibor – Peugeot 205
,,Végig gurulni, ez a cél! Ja, meg egy kicsit szórakozni. Reméljük semmi gond nem lesz a hétvége folyamán. A két évvel ezelőtti havazást nem kívánom vissza, nem lenne jó. Lehet viszont készülni száraz, vízes és saras utakra is, de ettől szép a rally. A mostani programból az erdőbényei szakasz a kedvencem, 1977-ben ott törtem össze az első autót, azóta ez az egyik kedvecem. :)”

Hadik András, Juhász István (50), Opel Astra
,,Nem vittük túlzásba a tréninget az elmúlt napokban. A pályák többségét háromszor látogattuk meg. Az autó rendben van és mi is próbáltunk százszázalékosan felkészülni. A gumiválasztás nagymértékben befolyásolhatja a végeredményt. Hét pont a hátrányunk a kategóriában, kicsi az esélyünk, de nem adjuk föl, mert technikai sport lévén minden előfordulhat.”

Varga Zoltán, Sand Ferenc (95), BMV M3
,,Mit kell mondani, ilyenkor verseny előtt, hogy izgulok-e? Nem, én nem szoktam. Jó lesz, megyünk, már várom. A nemzeti ünnepünkig még néhány nap hátra van, ezért nem tudom, hogy az antennára kiteszem-e a lobogót, de ne feledjük: MAGYAROK VAGYUNK!!!”
Rímár Tamás, Csicsely Pál (49), Honda Civic
,,Ötödik helyezés kell a bajnoki címhez, de téved az aki azt hiszi, hogy spórolósan fogunk menni. Aki óvatoskodik, könnyen megfázhat, hiszen a számolgatás során könnyen el lehet bukni mindent. Ésszel fogunk versenyezni Zemplénben, de gyorsak leszünk, ezt ígérhetem.

Balázs Öcsi, Matics Mihály (38), Lada 2105
,,Boldog vagyok, hogy Misi barátommal összejött ez a verseny. Mindent elkövetünk, hogy a szurkolóinknak ezúttal se okozzunk csalódást, a prológot pedig kimondottan várom. Most is fék nélkül fogok autózni a salakon, remélem a közönségnek tetszeni fog a mutatvány.”

Keller Péter, Spitzer Gábor (19), Suzuki Ignis S1600
,,Idegeskednünk nem kell, kilenc pont az előnyünk az idény utolsó futama előtt. Úgy szoktam fogalmazni, hogy ezt az elsőséget mi már csak elveszíteni tudjuk. Remélem nem fogjuk. Kakusziéknak nagyon jönniük kell, mi autózhatunk biztonságosan. Egy kicsit tartok az időjárástól, mert könnyen megviccelhet minket.”

Szabó Gergő, Benics Kálmán (14), Mitsubishi Lancer EVO
,,Három pont kell a boldogsághoz, vagyis az N csoportos bajnoki címhez. Továbbra is tartom, hogy ezúttal nem kell győznünk, és úgy gondolom: nem is fogunk. Autókímélő versenyzést láthat majd tőlünk a közönség, mert a cél, a bajnoki cím a legfontosabb. Az első hat között kell beérnünk az N kategóriában, ami teljesíthetőnek tűnik.”

ifj. Angyalfi Károly, Lukács József (16), Mitsubishi Lancer EVO
,,Azért jöttünk el erre a versenyre, mert most lett kész az autó és abszolút jó lesz nekünk ez a hétvége a tesztelésre. Ráadásul az időjárás teljesen kiszámíthatatlan, igazi rallyverseny várható a hétvégén Zemplénben. A bajnoki elsőséggel kapcsolatban még tippelni sem mernék, az viszont biztos: rossz helyre nem kerülhet az elsőség. Még nem tudom, hogy 2006-ban itthon fogok-e versenyezni, egyelőre remekül érzem magam Horvátországban, kiváló pályák mellett számtalan újdonsággal ismerkedhetem meg. Jól érzem délen magam.”

Botka Dávid, Gabura Krisztián (10), Mitsubishi Lancer EVO
,,Szeretnénk helytállni, a kategóriában fölállni a dobogóra Zemplénben. Egyik gyorsasági szakasztól sem tartok, nagyszerű utakon zajlik a kétnapos viadal. Szerintem egy jó verseny lesz.”

Bútor Róbert, Tóth Vilmos (6), Citroen C2 S1600
,,2001-ben mentem legutóbb a Zemplénben. A pályák komolyak, ráadásul nem volt sok időnk tréningezni. Gyorsak az utak és a hidegben kevésbé tapadnak a gumik, úgyhogy nagyon oda kell figyelni. Az elmúlt időszakban rájöttem arra, hogy ha profi körülmények között versenyezhetsz, akkor azt nem szabad föladni egy WRC-ért, csak akkor, ha ugyanolyan nyugodt háttérrel készülhetsz. Bízom benne, hogy az idei sok sikertelenség és csalódás után, most sikerül maradandót alkotni.”

Benik Balázs, Somogyi Pál (4), Ford Focus WRC
,,Két év után versenyezhetem ismét Balázs oldalán – mondta Somogyi Pál. – Nagyon sajnálom, hogy Varga Pista családi okok miatt nem tudta vállalni, de bízom benne, hogy tudok segíteni ezen a futamon. Az összhang néhány kilométer után visszatért köztünk, tegnap a tréning végére már jól dolgoztunk együtt. A szeszélyes időjárás befolyásolhatja a négyek harcát, ezért is képtelenség előre bármit is kijelenteni. Egyébként is babonás vagyok, nem szeretek jósolni. Az viszont tény, hogy szeretnénk a két évvel ezelőtti bajnokavatást ismét átélni Tokaj főterén. Az fantasztikus volt.”

Spitzmüller Csaba, Kazár Miklós (3), Toyota Corolla WRC
,,Új a motor, új a turbó az autóban, a csapat amennyire csak lehetett, fölhúzta erre a futamra. Nem idegeskedünk, nem stresszelünk, nem számolgatunk, inkább versenyzünk. Lesz, ahogy lesz, nincs bennünk feszültség.”

ifj. Tóth János, Bahor Bea (2), Peugeot 206 WRC
,,Az autó jól föl lett készítve, bizakodó vagyok, de pokolian nehéz verseny lesz. A kiszámíthatatlan időjárási körülmények miatt sok mindent eldönthet a gumiválasztás. Ja, és az is, hogy szombaton melyikünk milyen formában ébred föl.”

Turi Tamás, Kerék István (1), Skoda Octavia WRC
,,Mindent el fogunk követni, hogy az idényzáró után az abszolút negyedik helytől előrébb lépjünk. Ugyanolyan a pálya minősége, mint egy évvel ezelőtt. Úgy érzem, hogy nekünk jót tenne, ha vízes verseny lenne a zempléni futam, ez jobban fekszik nekünk. Jósolni nem lehet, nem is akarok, keményen versenyzünk, és meglátjuk, hogy ez mire lesz elegendő.”