Gepárdok érkeztek Nyíregyházára

Gepárdpár érkezett a Nyíregyházi Állatparkba. Ez azért számít szenzációnak, mert a világ leggyorsabb rövidtávfutóit a ’70-es évek óta nem lehetett látni egyetlen hazai állatkertben sem. A két fiatal nagymacska többéves szervezőmunka eredményeként, az Európai Fajmegmentési Program keretében ingyen került a Nyírségbe.

Pippa és Villám néhány napja a legnagyobb titokban érkezett a Nyíregyházi Állatparkba. A gepárdpár 12 órát utazott a varsói állatkertből új otthonáig. A gepárdok fogságban nagyon nehezen szaporodnak, Nyíregyházán azonban megpróbálkoznak vele.

Pippa és Villám jelenleg másfél évesek. Még körülbelül fél évbe telik, amíg családalapításra kerül majd sor – mondta el a Független Hírüógynökségnek Révészné Petró Zsuzsa, a Nyíregyházi Állatpark osztályvezetője.

A gepárdok a természetben született vadászok. Állatparki étrendjükben lesz lóhús is, de póni helyett inkább csirkét és nyulat kapnak majd. Ez a nagymacska-faj különleges gondoskodást igényel, mert fogékonyak a különböző betegségekre. A pöttyös ragadozókat ezért kizárólag olyan húsfélékkel etethetik a gondozók, amelyeket az emberek is elfogyaszthatnának.