Generációk zenélnek itt együtt

Miskolc - Tizenkét év elteltével ad ismét koncertet Miskolcon a 100 Tagú Cigányzenekar. Az Észak szerkesztőségében még kaphatók kedvezményes jegyek.

Generációk zenélnek itt együtt, nagyapák unokáikkal, fiaikkal, testvérekkel, unokafivérekkel, ami csak fokozza az összetartást – mondta lapunknak „Beke” Farkas Nándor, a zenekar életét szervező egyesület főtitkára. – Az együttes minden tagja képzett művész, sokan konzervatóriumot, akadémiát végeztek, s az utánpótlás is hasonlóan kvalifikált körből, a Rajkózenekarból jön.

Ismert dallamok

Farkas Nándor hangsúlyozta: mivel évek óta nem léptek fel Miskolcon, a zenekar nagyon várja már az alkalmat, hogy itt újra bemutatkozhassanak, főleg mert az együttesnek számos borsodi származású tagja van.
Egy balti koncertkörút után jönnek Miskolcra, ahol a Rendezvényiroda Kft. szervezésében a Jégcsarnokban hangzanak fel tolmácsolásukban az ismert dallamok. A repertoárban megtalálhatók Liszt, Bartók, Kodály, Hubay, Brahms, Sarasate, Strauss és még sok híres zeneszerző művei. A jelenlegi műsor első részében magyaros és cigányos zene, a második részben pedig nemzetközi klasszikus zene hallható – speciális hangszerelésben.

Kedvezménnyel

A július 5-én este 8-tól a Jégcsarnokban kezdődő koncertre jegyek előfizetőinknek 300 forintos kedvezménnyel korlátozott számban még kaphatók Szerkesztőségünkben. (Miskolc, Zsolcai kapu 3.)