Generációk a „Célpontban” a téren

Immár a miskolci idősügyi tanácsnak is van állandó helye. Az iroda társbérlője a Célpont Ifjúsági Informáciuüs és Tanácsadó Iroda. Pénteken délelőtt volt az avatóünnepség.

Új helyre költözött a Célpont Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda. A miskolci Vörösmarty térre nyílnak az ajtók, merthogy társbérlőt is kaptak a három hajdani üzletből kialakított Generációk Házában. Immár az idősügyi tanácsnak is van állandó helyisége.

Barkai Imréné (Ilike) a szociális ügyekkel foglalkozó alpolgármester munkáját segítő 23 tagú idősügyi tanács társelnöke elmondta a pénteki avatóünnepségen: azért örül(nek) az irodának, mert az eddiginél is könnyebben megtalálják őket azok, akik segítségért, tanácsért fordulnak hozzájuk. Plusz öröm, hogy ott vannak mellettük a fiatalok.

A Generációk Háza kialakítása–berendezése 10 millió forintba került – ezt már dr. Mokrai Mihály alpolgármester mondja. Hozzáteszi: jövőre a városi költségvetésben „külön soron” biztosítanak pénzt az Idősügyi Iroda működésére. (A Célpont megalakulása óta szerepel a városi büdzsében.)

Miskolcon ma mintegy húsz idősek klubja működik, körülbelül hatszáz aktív taggal.
A két iroda közös telefonszáma: 46/509-959. Van faxuk – 509-960 –, és hamarosan lesz e-mailcímük. A belvárosi lakótelepen, az Arany János utca 29. szám alatt van az iroda – a fiatalok napközben mindig ott vannak, átveszik az időseknek szóló üzeneteket –, vagy ha így jobban tájékozódnak olvasóink: a Kincsesbolt mellett.

Még egy tény: a miskolci önkormányzat két évvel ezelőtt elnyerte az Idősbarát önkormányzat címet.