Helyi közélet

2015.06.05. 13:43

Orvosfoglalkoztatás uniós segítséggel

Ózd - Az Almási Balogh Pál Kórházban eredményesen fejeződött be az „Almási Balogh Pál Kórház foglalkoztatásának támogatása” című Európai Uniós projekt.

Ózd - Az Almási Balogh Pál Kórházban eredményesen fejeződött be az „Almási Balogh Pál Kórház foglalkoztatásának támogatása” című Európai Uniós projekt. Az egészségügyi intézmény az elmúlt két esztendőben 49 millió 992 ezer forint (TÁMOP-6.2.4.A-11/1-2012-0006) vissza nem térítendő támogatást használhatott föl a krónikus orvoshiány enyhítésére. A mögöttünk hagyott időszakban ennek köszönhetően jelentősen javult a betegellátás színvonala.

dr. Eszenyi Géza, az ózdi Almási Balogh Pál Kórház főigazgatója kiemelte: a projekt ideje alatt Ózdra érkezett új szakorvosok és szakasszisztensek alkalmazásával nőtt az elégedettség az orvoskollégák körében, mert csökkent eddigi leterheltségük, a várakozási idő rövidült, a betegek komfortérzete pedig jelentősen növekedett. Az érintett szakterületek ellátásához való hozzáférés javult, a speciális szakorvosok munkája pedig minőségi előrelépést eredményezett a betegellátásban.

Jelen pályázat keretében 3 fő orvos – 1 fő belgyógyász, 1 fő aneszteziológus intenzív szakorvos, 1 fő traumatológus - illetve 1 fő intenzív terápiás szakasszisztens foglalkoztatását tervezték.

1 fő aneszteziológus intenzív szakorvos foglalkoztatása megkezdődött 2013. március 1. napjával, 1 fő belgyógyász foglalkoztatása pedig 2013. június 1. napjával indult az egészségügyi intézményben.

1 fő ortopédia-traumatológia szakorvos foglalkoztatása megkezdődött 2013. május 1. napjával, azonban az orvos a munkaszerződését később felmondta. Helyére 1 fő diplomás ápolót vettek fel az intézménybe. Az 1 fő intenzív terápiás szakasszisztens foglalkoztatása megkezdődött 2013. január 25. napjával, azonban a szakasszisztens a munkaszerződését felmondta, helyére 1 fő szülésznőt vettek fel a kórházba.

dr. Eszenyi Géza hangsúlyozta: az Almási Balogh Pál Kórház vezetése a jövőben is elkötelezett lesz az intézmény infrastrukturális fejlesztése és a minőségi betegellátást szolgáló szakorvosi létszám bővítése iránt.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában