Gaztalanítják a 25 milliós parkot Miskolctapolcán

Miskolc – Mi lesz a sorsa a tavaly átadott Miskolctapolcai Szabadidőparknak?

A Miskolctapolcai Szabadidőpark már csak a bejárat mellett lévő látványképen néz ki úgy, ahogy azt valamikor megálmodták. A valóságban benőtte a gaz, elhanyagolt és nem utolsó sorban: zárva van. Mint ismert: még az előző városi testület döntött arról, hogy huszonötmillió forintból, az egykori gyermekstrand területén parkot alakítsanak ki. A cél az volt, hogy a területet addig is hasznosítsák, amíg egy esetleges befektető meg nem vásárolja. A szabadidőpark tavaly nyáron üzemelt először: volt többek között kispályás futball-, lábtenisz-, kosárlabda-, homokos futballpálya. Ezeket ingyenesen használhatták a betérők.

Ennyi a haszna?

Majd ősszel bezárt a park.  Agora levelezőfórumunkon most felvetődött: mi lesz idén a terület sorsa. Többek szerint az erre fordított 25 millió forintot ugyanis másra is elköthette volna a város: például kerékpárút, Hejő menti sétány, stb. Dobos Tímea városházi szóvivő is bekapcsolódott a levelezésbe, aki elmondta: a szabadidőpark őrzése havi 500 ezer
forintjába került tavaly a városnak, a fenntartása pedig csaknem egy millió volt havonta. A bevétel viszont – tavaly nyáron – csak 35 ezer forint volt – tudtuk meg. „Ennyi a haszna és az értelme ennek a beruházásnak. De ez sem marad így” – fogalmazott Dobos Tímea.

Olyannyira nem, hogy Czinkné Sztán Anikó, a Miskolci Turisztikai Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a jövőhéten rendbe hozzák a területet és várhatóan idén nyáron újra üzemel majd. Egy vállalkozó ugyanis jelentkezett az önkormányzatnál, hogy üzemeltetné a parkot. Az ügyvezetőtől azt is megtudtuk, hogy továbbra is ingyenes lenne a látogatóknak, és csakúgy, mint tavaly, sportolási lehetőséget biztosítanának a területen.

ÉM-SZR