Gázszámla – egyelőre nem tudni, mennyi a túlfizető – RTL Klub

Csak azok kérhetik vissza pénzüket a gázszolgáltatóktól túlszámlázás esetén, akiknél április elseje után olvassák le a gázórát. Sok helyen azonban már túl vannak az éves leolvasáson, ezeknek a fogyasztóknak egy lehetőségük van: írásban kérhetik a gázszolgáltatótól, hogy ezután havonta bediktálhassák a gázóra állását. Így mindig annyit fizetnek, amennyi gázt használnak, vagyis nyáron keveset, télen viszont többet – hangzott el hétfő este az RTL Klub Híradójában.

Sokan kaptak magasabb számlát annál, mint amennyi gázt elhasználtak. Az idei tél enyhe volt ugyanis, a gázszolgáltatók pedig a tavalyi, magasabb gázfogyasztás után állították ki az átalányt fizetőknél a számlát. Azt, hogy mennyivel fizettek többet a családok gázra annál, mint amennyit ténylegesen elhasználtak, nem tudja megmondani senki.

Nehéz most megbecsülni, mennyi lesz a túlfizetők száma. Túlfizetésről egyébként csak akkor lehet beszélni, ha a fogyasztó kifizette az előző 11 hónap során kibocsátott résszámláit – nyilatkozta Magyar Gábor, a Molnár Gázipari Egyesülés igazgatója az RTL Klub Híradójának.