Gázrobbanás Aranyosapátiban: súlyos állapotban a sérültek

A tûzvizsgálat még tart, de a szakértõk szerint egyre valószínûbb, hogy egy felrobbant gázpalack döntött romba egy családi házat vasárnap este a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Aranyosapátiban. A robbanás idején négyen voltak a házban. Úgy tudjuk, hogy a családfõt életveszélyes, a többieket pedig súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A detonáció további négy épületet rongált meg az utcában. Volt, amelyikrõl lehullott néhány pala, a többi házban pedig a nyílászárókat kellett javítani. A kár – becslések szerint – több millió forint. A szerencsétlenül járt családnak volt lakásbiztosítása.

A ledõlt téglakupacok, és az összetört bútorok között hétfõn már a gázszolgáltató szakemberei és a tûzvizsgáló dolgozott. Csobolya László tûzoltó õrnagy a Független Hírügynökségnek a helyszínen azt mondta, hogy a robbanást valószínûleg egy gázpalack okozta.

A robbanás erejét jól mutatja, hogy még a szemközti házak ablakai is kitörtek. Az üvegszilánkok és a törmelék körülbelül 50 méteres körben szóródtak szét. A robbanás idején négyen voltak a házban, õket a mentõk kórházba szállították. Úgy tudjuk, a családfõ életveszélyes égési sérüléseket szenvedett, õt jelenleg Budapesten ápolják. A másik három felnõtt állapotáról csak annyit árultak el, hogy súlyosan megsérültek..